Zoran Mirković
Zoran Mirković

Zoran Mirković bez pojačanja: Znam šta u životu znači kad se nema

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.01.19. | 11:37

“Ne možeš da tražiš, kad se nema“, nemoćno sleže ramenima šef Partizanovog stručnog štaba

Predsednik Partizana Milorad Vučelić nadahnuto je govorio o svevišnjem, večitoj borbi, nepravdi... Zoran Mirković se držao fudbala, mada je utisak da je najveća nepravda učinjena baš njemu, jer posle razočaravajuće polusezone sa ekipom koju nije on selektirao nije dobio nijedno pojačanje za nastavak prvenstvene trke.

Prosto, u klubu nema novca i to nije nešto što Mirković može i treba da rešava. Njegov zadatak sada je da izvuče šta se izvući može iz situacije netipične za crno-beli fudbalski klub. Crvena zvezda je već na 15 bodova razlike. I Radnički je ispred sa šest bodova više. Ali Partizan za sada nije iskoristio ovaj prelazni rok da osnaži ekipu. I pitanje je i da li će moći.
Takva je sitaucija, takve su mogućnosti. Jedino što mogu da kažem je da idemo dalje sa ovim kadrom. Idemo dalje“, nemoćno je Mirković slegao ramenima kada su ga zamolili da prokomentariše redak slučaj da Partizan pripreme počinje bez ijednog novajlije u timu.
Mislim da je sve uslovljeno sa eventualnom prodajom nekih igrača, tako da dok se to ne desi ne možemo da pričamo o tom pravcu“, dodao je.

Izabrane vesti

Pitanje je međutim ko bi iz sadašnje generacije Partizana mogao da ode i unese toliko novca u klupsku da obezbedi budžet i za dovođenje zamene i za saniranje redovnih finansijskih obaveza i za kupovinu još ponekog igrača?
Ne mogu ja to da vam kažem, jer generalno ne postoji nešto konkretno“, opet je nemoćan Mirković.

I vrlo iskren.
Tu smo gde jesmo. I ja znam šta u životu znači kad se nema. Ne možeš da tražiš nešto kad se nema“.

Po toj logici ni uprava ne bi smela ništa da traži od Mirkovića?
Kad bi se tako gledao lanac, da, onda bi trebalo da bude tako“, rekao je Mirković, svestan i sam da u fudbalu, a posebno u srpskom fudbalu, nikad nije baš tako.

Zato Mirković trenutnu situaciju ne koristi kao unapred smišljeni izgovor.
Ciljevi su uvek isti, to je obaveza, ko god da je u Partizanu u bilo kom momentu. Jednostavno je tako. I zbog veličine klube i tradicije ne možemo drugačije da razmišljamo“.

Ipak, baš je Vučelić prvu prozivku crno-belih malo izneo iz fudbalskih okvira govorom u kojem je od igrača zatražio da se “ne opterećuju vansportskim nepravdama“.
"Svevišnji stavlja teret na ramena tačno koliko ta ramena mogu da izdrže", rekao je Vučelić.

Pa kad ih je već pomenuo, pitamo i Mirkovića, uspeva li da izoluje ekipu od tih nefudbalskih stvari?
Mi ne pričamo o tim stvarima. Kad izađemo na teren bavimo se našom problematikom. Vrlo malo ili minimalno pričamo o tome. Ali ne znam hoće li i dalje toga biti, ne mogu da utičem na to“.

Utiče li to na Partizanovu ekipu?
I te kako. Kad utiče na nas ozbiljnije i starije verovatno da utiče i na mlađe“.

gallery

Znači li to da se ni kod samog Mirkovića nije još sasvim slegla gorčina posle onih 0:0 protiv Mačve u kontroverznom poslednjem kolu jesenje polusezone?
To kod mene malo teže ide. Opet, neke stvari ne možete da menjate, idemo dalje“.

Partizan će inače u Beogradu trenirati do 25. januara, odigraće dve prijateljske utakmice, jednu sa Teleoptikom, drugu međ sobom ako ne pronađe prvoligaškog “sparing partnera“. Onda sledi put u Turskog gde će ostati do 8. februara igrati kontrolne mečeve sa Šahtjorom, Slovanom iz Libereca, Krakovijom...

Novinare je zanimalo i koliko će omladinaca ovog januara videti Tursku?
Videćemo. Planiramo sigurno da idu Pavlović i Stevanović, ali videćemo još. Balaž je u toj grupi isto“, odgovara Mirković.

Zavisiće i od toga kako bude tekao oporavak Marka Jankovića, Svetozara Markovića i Armina Đerleka, koji je pre nekoliko dana dobio boginje. Pa naravno i od toga da li će neko u međuvremenu otići. A tek onda možemo i da pričamo o tome da li će neko i doći.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara