Moi Gomez slavi drugi gol Viljareala (©AFP)
Moi Gomez slavi drugi gol Viljareala (©AFP)

Žuta podmornica izborila Evropu na Kamp Nou, Traore poklonio gol Viljarealu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.05.22. | 23:57

Četa Unaja Emerija pobedila Barselonu sa 2:0 i ostala na sedmom mestu Primere koje donosi plasman u najslabije takmičenje Starog kontinenta

Pravda je pobedila – Viljareal je u Evropi i naredne sezone. Doduše, u „trećem rangu“ Ligi konferencije, ali bolje išta nego ništa. Žuta podmornica je ove sezone izbacila evropske velikana iz Lige šampiona, Juventus i Bajerna, stala je u polufinalu od Liverpula. Igranje na dva fronta uzela je danak, pa je četa Unaja Emerija bila slabija u Primeri.

U poslednjem kolu šampionata Španije, Viljareal je slavio protiv indisponirane Barselona na Kamp Nou sa 2:0, pa je ostao na sedmom mestu, poziciji koju je ugrožavao Atletik Bilbao pred poslednje kolo na Pirinejima. Baski su poraženi na Sančez Pishuanu od Sevilje (0:1), pa nije bilo dileme – Žuta podmorinica je pobegla četiri bodu crveno-belima sa San Mamesa.

Izabrane vesti

Ćavijevi izabranici su pre nekoliko nedelja izborili Ligu šampiona, spasili još jednu tmurnu sezonu, pa nisu imali previše motiva u poslednjih 90 minuta šampionata. Nije bilo previše uzbuđenja do finiša prvog poluvremena, kada je Alfonso Pedraza doneo prednost gostima. Igrao se 41. minut. Dani Pareho je dao prelep pas ka Pedrazi, koji se dobro ubacio i lagano prebacio golmana Ter Štegena.

Subota, 21.00: (2,15) Liverpul (3,50) Real (3,60)

U nastavku se očekivao odgovor Katalonaca, ali ga nije bilo. Moi Gomez je u 56. minutu je iskoristio užasnu grešku Adama Traorea. Zimsko pojačanje Barse je očajno reagovalo, pokušao je da otkloni opasnost u svom šesnaestercu, ali je loše ispucao loptu. Gomez je bio na pravom mestu, za duplianje prednosti čete Unaja Emerija.

Do kraja meča, domaćini su pokušavali da stignu makar do boda. Ansu Fati je zatresao mrežu, ali mu je pogodak poništen zbig ofsajda. U tim trenucima je i Bilbao primio gol u Sevilji, strelac je bio Rafa Mir, pa bi Viljareal i u slučaju poraza na Kamp Nou izborio izlazak u Evropu.

Atletiko se oprostio od ove sezone pobedom u San Sebastijanu sa 2:1. Utakmica nije imao rezultatski značaj. Madriđani su izborili Ligu šampiona, a Sosijedad Ligu Evrope i pre poslednjih 90 minuta sezone. Gosti su igrali na argentinski pogon. Oba gola u nastavku utakmice delo su Gaučosa, Rodriga de Paula i Anhela Koree. U poslednjim trenucima meča poraz plavo-belima je ublažio Garidi.

Ovim mečevima spuštena je zavesa na Primeru. Podsetimo, Real je šampion. Španiju će u Ligi šampiona predstavljati i Barselona, Atletiko i Sevilja. Betis i Sosijedad idu u Ligu Evrope, a Viljareal u Ligu konferencije. Iz lige su ispali Alaves, Levante i Granada.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

PRIMERA – 38. (POSLEDNJE) KOLO

Petak

Rajo Valjekano - Levante 2:4 (1:3)

/Garsija 18, Gvardiola 61pen - Melero 26, 45+1, Marti 44, Koke 76/

Real Madrid - Betis 0:0

Subota

Valensija - Selta 2:0 (1:0)

/Gomez 28, Arauho 60ag/

Nedelja

Elče - Hetafe 3:1 (1:1)

/Olaza 37, Kike 84, 90+2 - Unal 33/

Alaves - Kadiz 0:1 (0:0)

/Lozano 76/

Granada - Espanjol 0:0

Osasuna - Majorka 0:2 (0:0)

/Anhel 47, Grenijer 83/

Barselona - Viljareal 0:2 (0:1)

/Pedraza 41, Gomez 56/

Sevilja - Atletik Bilbao 1:0 (0:0)

/Mir 68/

Sosijedad - Atletiko Madrid 1:2 (0:0)

/Guridi 90+3 - De Paul 51, Korea 69/



tagovi

PrimeraViljarealAtletik BilbaoBilbaoSosijedadReal SosijedadAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara