Slaviša Jokanović (©Sheffield United)
Slaviša Jokanović (©Sheffield United)

Zvanično: Jokanović preuzeo Šefild, prvi strani trener u 132 godine postojanja

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.05.21. | 14:15

Pokušaće da vrati Blejdse u Premijer ligu

Srbija ponovo ima dvojicu trenera u Čempionšipu - Slaviša Jokanović preuzeo je Šefild junajted, objavio je klub na zvaničnom sajtu.

Subota, 16.00: (1,98) Brentford (3,30) Svonsi (4,10)

Izabrane vesti

Kako je potvrđeno, Jokanović je dobio ugovor na tri godine i tako postao prvi strani trener u 132 godine dugoj istoriji kluba. Jokanović je po potpisivanju ugovora prokomentarisao da je ponosan što se vraća u engleski fudbal.

“Jako sam srećan što sam potpisao ugovor s klubom koji je pisao istoriju fudbala. Zahvalan sam vlasnicima i direktorima kluba što su verovali u mene na otvaranju novog poglavlja za Blejdse“, rekao je Jokanović i dodao:

“Uzbuđen sam što ću ponovo biti u engleskom fudbalu i jedva čekam da počnem s radom, da upoznam igrače i osoblje, ali i strastvene, lojalne navijače dok se budemo spremali za novi izazov u Čempiošipu“.

Srpski stručnjak uverava da je spreman da Šefild vrati u Premijer ligu.

“Biću potpuno posvećen ideji da klub ostvari sve zacrtane ciljeve i želim da sve u klubu učinim ponosnim. Uz pomoć ljudi bliskih klubu hoću da napravimo neosvojivu tvrđavu i nemam ni trunku sumnje da će glas navijača praviti veliku razliku. Hajde da zajedno radimo na tome da vratimo Šefild tamo gde pripada“.

Vlasnik Blejdsa princ Abdulah kaže da je odluka da potpiše Jokanovića rezultat dugoročne analize.

“Tokom poslednja dva meseca klub je ušao u proces rigorozne potrage za pravim čovekom koji će da pogura Šefild napred. Bili smo jako strpljivi u donošenju konačne odluke i posle ozbiljnog razmatranja nekoliko jakih opcija, na kraju smo izabrali Slavišu. Siguran sam da smo napravili najbolju moguću odluku“, izjavio je saudijski princ i biznismen, pa otkrio:

“Kada smo obavili razgovor sa Slavišom bilo nam je momentalno jasno da se njegova ambicija poklapa s onim što klub želi. Bez trunke sumnje mogu da kažem da su nam se poklopile ideje, a kada vam dolazi neko s takvim rezimeom u Engleskoj i inostranstvu, jasno vam je o kakvom se treneru radi. Verujemo da će Jokanovićev dolazak podići Šefild na sledeći nivo“

Podsetimo, Šefild junajted se sredinom marta rastao sa Krisom Vajlderom posle pet godina uspešne saradnje u kojoj je klub od treće lige doveo do gornjeg doma Premijer lige. Ipak, ove sezone rezultati su bili prilično loši pošto je osvojio samo 14 bodova iz 28 kola, pa je bilo još tada jasno da će Šefild da se vrati u Čempionšip posle dve godine.

Slaviša Jokanović verovatno je savršen kandidat za klupu Šefilda koji namerava da se vrati u premijerligaško društvo pošto je u elitni rang engleskog fudbala uveo Votford i Fulam! U Votfordu nije ni dobio šansu da vodi ekipu, dok mu je boravak na Krejven Kotidžu završen pre kraja prve sezone u Premijer ligi zbog toga što su mu pojačanja dovođena putem kompjuterskog programa i matematičkih formula na kojima je insistirao sin vlasnika kluba. Jokanović je po rastanku s Fulamom radio u Al Garafi iz Al Rajana.

S Jokanovićem u Čempionšipu ove sezone radi Veljko Paunović kao trener Redinga. Kratko je u Votfordu bio i Vladimir Ivić, ali je saradnja prerano završena.


tagovi

Slaviša JokanovićŠefild junajtedČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara