Zvezda 2024/2025: Traži se šestica za top vezni red, stara priča o beku, odbrana zavisi od Draga

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.05.24. | 13:13

Sprema se reakcija u slučaju odlazaka Hvana, Stamenića i Endijajea

Nije to ništa novo u Crvenoj zvezdi. Iza svega što se desilo u ovoj sezoni, od evropskih rana sa Barakom Baharom i dobrog proleća, na čelu sa Vladanom Milojevićem, odgovorni sa Marakane mogu samo da stave tačku. I koliko već danas okrenu novi prazan list, razmišljajući u novom autorskom delu. I na koji način Crvena zvezda može, bar za 20 posto, da bude bolja.

Prvi čovek Crvene zvezde Zvezdan Terzić je u poslednjem obraćanju navijačima, kao i mnogim prethodnim, govorio o tome da na crveno-beloj strani Topčiderskog brda nema minulog rada. Tačno je da je ostala utakmica sa Čukaričkim, ali u Ljutice Bogdana već moraju da razmišljaju o boljem sutra...

Izabrane vesti

Sigurni smo da brojni navijači Crvene zvezde u ovom trenutku imaju ispred sebe penkalo i papir i projektuju potencijalnu postavu sa izmenama za narednu sezonu. Crveno-beli imaju širok roster i u ovom trenutku je nemoguće pretpostaviti šta će se sve dešavati tokom vrelih letnjih meseci.

Da krenemo od pretpostavke da niko od nosilaca igre neće napustiti redove osvajača duple krune u letnjem prelaznom roku. Male su šanse za takav epilog, jer je Zvezda prinuđena da prihoduje oko 15.000.000 evra. Ali u tom scenariju Crena zvezda bi bila prinuđena da samo pogled usmeri ka bekovsim pozicijama. Ni to nije nova priča: istrošenost Milana Rodića, kao i manjak pravih desnih bekova, nateraće sportski sektor crveno-belih da se ponovo pozabave tim pitanjem.

Odluka je da se krene ponovo svim silama na reprezentativca Južne Koreje Seol Jong Vuna, targetiranog još prošle zime. Momak iz Ulsana može da pokrije obe bekovske pozicije i predstavljao bi, bar na papiru, ozbiljno pojačanje. Zvezda trenutno „rovari“ kako bi finiširala taj transfer, posebno što je igrač izrazio želju da se oproba u Evropi, potencijalno u Ligi šampiona.

Napravio je Vladan Milojević tokom ovih šest meseci prilično respektabilan vezni red. Trojka Stamenić – Hvan – Ivanić, pokazala je da ima fizički i tehnički gabarit da igra na ozbiljnom nivou. Crvena zvezda deluje nekako takmičarskije bez Gelora Kange, posebno u utakmicama visokog intenziteta sa mnogo tranzicija. Kada se tome doda izvestan dolazak Luke Ilića, jasno je da je to, u ovom trenutku, najbezbrižniji deo tima. Za nivo iznad potrebna je, vrlo verovatno, top šestica izraženih defanzivnih karakteristika, ali i pokretljivosti. Takav luksuz će sasvim sigurno koštati Crvenu zvezdu.

ZAMENA ZA HVANA NE POSTOJI

Navijači bi bili mirni kada bi Hvan, Ivanić i Stamenić bili tu za plej-of Lige šampiona. Ali pitanje je koliko je to realno. Posebno kada je u pitanju status reprezentativca Južne Koreje. Pokazao je i protiv Vojvodine In Bom Hvan da je igrač daleko od srpskih standarda, da Zvezdi donosi vidljive i nevidljive stvari na terenu. Pitanje je da li će Crvena zvezda biti u stanju da ga zadrži. Želeće Hvan da se oproba u ligi petice. A biće gotovo nemoguće naći igrača slične klase. Prioritet na Marakani je dovođenje desnog krila, nakon što je Osman Bukari završio transfer u MLS.

Sastav Zvezdine odbrane zavisiće od odluke Aleksandra Dragovića. Ukoliko kapiten crveno-belih ostane u Beogradu, rukovodstvo crveno-belih neće tražiti novog centralnog defanzivca. Procena sportskog sektora je da Spajić, Dragović, Điga, oporavljeni Degenek, uz priključivanje mladog Milosavljević mogu da iznesu sezonu.

Neizvesnost vlada i oko špica. Imali ste priliku da već čitate o tome na stranicama Mozzart Sporta. Šerif Endijaje je položio ispit kod Vladana Milojevića, igrao dobro ovog proleća, ali ima tu i dalje nedoumica. Dok je on u klubu, Crvena zvezda neće tražiti novog napadača... Ali je spremna da reaguje.

Tako nekako izgleda preliminarni plan. Samo što je daleko polovina juna. A još dalje je kraj avgusta.


tagovi

Zvezdan TerzićVladan MilojevićMitar MrkelaHvan In BomOsman BukariAleksandar Dragović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara