Gobeljić, Pankov i Miler (©Star Sport)
Gobeljić, Pankov i Miler (©Star Sport)

Zvezda odlučila: Novi ugovori Pankovu i Gobeljiću

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.06.22. | 19:33

Blizu potpisa i Gajić

Kings Kangva je završen, Osman Bukari je na čekanju posle pozitivnog nalaza na virus korona i dok se čeka konačni rasplet oko transfera brzonogog krila za koje garantuje novi šef skauting službe Marko Marin u Ljutice Bogdana se ekspresno radi na sklapanju svih kockica kako bi Dejan Stanković pripreme dočekao sa praktično spremnim timom za ofanzivu na grupnu fazu Ligu šampiona.

Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, sportski sektor osvajača duple krune dogovorio je nove ugovore sa dvojicom starosedelaca. Radovan Pankov i Marko Gobeljić ostaće na stadionu Rajko Mitić i u narednom periodu. Rasplet po pitanju statusa 27-godišnjeg štopera najavili smo još pre nekoliko dana i sada su definitivno ugovoreni svi detalji, dok je oko univerzalca iz Kraljeva dugo vladala neizvesnost.

Izabrane vesti

Nedelja, 20.45: (3,90) Slovenija (3,40) Srbija (2,00)

Naime, Gobeljić je posle nekih ranijih dešavanja pao u drugi plan kod Dejana Stankovića i nije dobijao minutažu, nalazio se na marginama zbog čega se čekao kraj sezone kako bi se razgovaralo o njegovoj budućnosti. Njemu ugovor sa Crvenom zvezdom ističe ovog leta i u jednom trenutku bio je bliži odlasku, nego ostanku na Marakani, s tim da se u međuvremenu dogodio preokret. Rukovodstvo kluba i Dejan Stanković shvatili su da bi Gobeljić doneo potrebnu širinu sastava za predstojeće borbe na više frontova, zbog čega se došlo do zaključka da je bolje ponuditi mu novi ugovor. Nezvanično se može čuti da će dobiti produžetak na još dve godine.

Pankov je od početka bio želja Dejana Stankovića i već neko vreme radi se na njegovom ostanku. Ideja stručnog štaba je da Pankov zajedno sa Aleksandrom Dragovićem bude mentor mlađariji koja će dobijati šansu kroz sezonu, jer se radi o prvotimcima sa iskustvom i pojedincima koji vrlo dobro znaju Stankovićev sistem i način funkcionisanja. Zbog toga se veruje da će mladim snagama biti lakše da se aklimatizuju na tranzicioni period iz omladinskog u seniorski fudbal. Kao što je, primera radi, to bilo u slučaju Strahinje Erakovića koji je u jednoj godini prošao put od talentovanog klinca do stasitog stuba odbrane zajedno sa Dragovićem.

Blizu potpisa je i Milan Gajić. Prvi pokušaj da se desni bek veže novim ugovorom u vrednosti od 450.000 evra godišnje nije uspeo jer on nije bio zadovoljan finansijskom stranom ponude, ali u međuvremenu jaz postaje sve manji i dve strane su nadomak dogovora. Zlatni Orlić je proigrao u drugom delu sezone po dolasku Kristijana Pićinija i čak mu je uzeo mesto startnog beka, zbog čega u Crvenoj zvezdi nemaju dilemu da žele da ga zadrže.

Sa ova tri potpisa Crvena zvezda bi najverovatnije rešila sve probleme po pitanju igrača kojima ističu ugovori. Podsetimo, Filipo Falko je blizu povratka u Italiju, dok Seku Sanogo razmišlja o odlasku. Srpski šampion takođe ima ponudu za Ohija, a razmišlja se o dovođenju Aleksandra Čavrića...



tagovi

Marko GobeljićMilan GajićRadovan PankovFK Crvena zvezdaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara