Preokret u Zvezdi oko štopera: Radovan Pankov do 2024!

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.06.22. | 17:16

Iskusnog defanzivca dele samo detalji od produžetka saradnje sa srpskim šampionom

Delovalo je u jednom trenutku da će Crvena zvezda u letnjem prelaznom roku renovirati centralni deo odbrane, i da je samo od ovosezonskih startera samo Aleksandar Dragović siguran. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da do daljeg Strahinja Eraković nije na prodaju, uz dodatak da bi sve mogla da promeni ponuda posle kvalifikacija za Ligu šampiona. A prema poslednjim informacijama blizu produžetka saradnje sa Crvenom zvezdom je i ovogodišnji alternativni štoper Radovan Pankov.

Prema saznanjima Mozzart Sporta bivšeg člana Vojvodine samo sitnice dele od potpisivanja novog ugovora, koji bi trebalo da važi do 2024. godine. Moguće je sve da bude obledonjeno posle početka priprema kako bi Radovan Pankov mirne glave otputovao na bazični deo priprema na Zlatiboru.

Izabrane vesti

Pregovori između Crvene zvezde i Radovana Pankova dugo već traju. Iskusni štoper nije bio zadovoljan ponuđenim uslovima, s obzirom da je u prethodnom periodu bio fudbaler sa skromnijim primanjima. Ipak, dvbe strane su prethodnih dana približile stavove.

Bio je Radovan Pankov u prethodnoj sezoni igrač za rotaciju. Posle odlaska Degeneka, Stanković ga je koristio kao prvu alternativu Dragoviću i Erakovića. Bio je starter u gotovo svim mečevima u kojima je Zvezda igrala sa trojicom štopera. Prolazio je kroz uspone i padove, ali je imao ulogu u ovogodišnjim evropskim utakmicama sa 36 mečeva.

Produžetak saradnje sa Radovanom Pankovom neće uticati na aktivnosti Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku kada je u pitanju dovođenje još jednog centralnog defanzivca. Favorit je Rodrigao iz Sočija o čemu je već bilo reči na našem portalu.

Crvena zvezda želi da Dejanu Stankoviću pruži komotitet tokom letnjih priprema. Odlazak Pankova uticao bi na to da samo Aleksandar Dragović prođe kompletne pripreme od standardnih štopera. Produženi odmor dobiće Strahinja Eraković posle aktivnosti u A reprerzentaciji, kao i momci od kojih se mnogo očekuje u narednoj sezoni Stefan Leković i Andrej Đurić.

Dolazak novog štopera i produžetak saradnje sa Radovanom Pankovom trebalo bi da predstavlja svojevrsni „padobran“ ako na kraju prelaznog roka Strahinja Eraković napusti Crvenu zvezdu. Očekuje se da Andrej Đurić ode na pozajmicu, dok bi mesto trebalo da se otvori Stefanu Lekoviću rođenom 2004. godine.

Tokom tri sezone u Ljutice Bogdana Radovan Pankov je osvojio tri titule i dva kupa Srbije. Najsvletiji momenat njegove karijere u crveno-belom bilo je gostovanje u Kopenhagenu kada je odlično čuvao Ndoja, potom i pogodio dva penala u ludoj seriji. I to sa tuđim kopačkama.

Imao je veliku krizu tokom prošlog leta kada je dobio šansu umesto Miloša Degeneka, koji je bio na hlađenju kod Dejana Stankovića.


tagovi

Radovan Pankov

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara