Aleksandar Katai i Mirko Ivanić (©Starsport)
Aleksandar Katai i Mirko Ivanić (©Starsport)

Zvezda overava prvo mesto na oproštaju od Surdulice

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.04.24. | 12:04

Crveno-beli imaju priliku da pobedom nad Radnikom osiguraju prvo mesto za plej-of Mozzart Bet Superlige

Vole fudbaleri Crvene zvezde kada igraju protiv Radnika iz Surdulice. U dosadašnjih 20 okršaja crveno-beli su slavili 18 puta, uz po jedan remi i poraz. Zanimljivo je da su ta dva podviga tima sa juga Srbije došla u razmaku od samo mesec i po dana (27. oktobra 2021. bilo je 2:1 za Radnik u Surdulici, a 13. decembra iste godine 1:1 u Beogradu), ali nisu poremetila šampionski pohod Beograđana. Već na startu naredne sezone igrači Crvene zvezde nastavili su sa praksom ubedljivih pobeda nad Radnikom, pošto su slavili sa 6:0. Bilo je potom i 2:1 u Surdulici, pa jesenas 3:1 u Beogradu.

Crvena zvezda pored toga što redovno pobeđuje Radnik, čini to veoma efikasno. Prosečno crveno-beli protiv Surduličana postižu preko tri gola po meču, a s obzirom na formu ekipa, do ubedljive pobede izabranici Vladana Milojevića mogli bi da dođu i danas od 16 časova.

Izabrane vesti

Crveno-beli su u naletu ka sedmoj tituli prvaka Srbije, dok je Radnik na začelju Mozzart Bet Superlige sa svega 14 bodova iz 28 utakmica. U 2024. godini tim iz Surdulice uspeo je da pobedi samo komšijski Radnički (i to u Nišu sa 3:0), dok je izgubio svih osam ostalih utakmica. U današnji okršaj ekipa Dušana Đorđevića ulazi sa pet uzastopnih poraza i svega dva data gola. Crvena zvezda je u nizu od pet pobeda bez primljenog pogotka, te je jasno zbog čega se očekuje nova goleada u režiji crveno-belih na jugu Srbije.

Dodatni motiv za Vladana Milojevića i njegove fudbalere je činjenica da bi pobedom u Surdulici osigurali prvo mesto za plej-of Mozzart Bet Superlige, odnosno prednost domaćeg terena 20. aprila u derbiju sa Partizanom.

Iako sve ide na vodenicu Crvenoj zvezdi, Milojević ne dozvoljava opuštanje i upisivanje bodova unapred.

"Uprkos stanju na tabeli ekipe Radnika, smatram da je utakmica za pažnju. Gledali smo ih u zadnjim mečevima, davali su maksimum i siguran sam da će im biti izazov da pred punim stadionom odigraju protiv Zvezde. Neće biti lako i imam pun respekt prema Radniku. Ne postoje unapred upisani bodovi i uvek razmišljam kao da je preko puta nas najbolji mogući protivnik", izjavio je trener crveno-belih u najavi meča.

Milojević nije želeo da otkriva bilo šta što se tiče tima koji bi mogao da nastupi u Surdulici od prvog minuta, ali se očekuje da šansu dobiju neki novi dečaci u prvom timu Crvene zvezde. Treninzima prvog tima nedavno je priključen trio iz omladinskog pogona: Adem Avdić, Andrija Maksimović i Veljko Milosavljević i njihova imena trebalo bi da se nađu u protokolu za današnji meč, dok bi na terenu od prvog minuta mogli da budu desni bek Ognjen Mimović i Jovan Šljivić u napadu uz Šerifa Endiajea. S obzirom na to da je Aleksandar Dragović i dalje rovit, verovatno će preskočiti i ovu utakmicu kako bi potpuno spreman dočekao večiti derbi, te će njegovo mesto u štoperskom paru sa Urošem Spajićem ponovo zauzeti Naser Điga.

Lepo vreme garantuje dobru posetu na stadionu u Surdulici, a današnja utakmica biće i oproštaj Crvene zvezde od Radnikovog stadiona na neko vreme. Surduličani imaju samo teoretsku šansu da opstanu u najjačem rangu domaćeg fudbala, tako da će se naredne sezone gotovo izvesno takmičiti u Mozzart Bet Prvoj ligi. Po saznanjima Mozzart Sporta na leto se spremaju velike promene u igračkom kadru kako bi se ekipa što pre vratila među najbolje, a najavljuje se i postavljanje veštačke trave tokom leta.

(©Starsport)(©Starsport)
(©Starsport)(©Starsport)
(©Starsport)(©Starsport)

Na dosadašnjih devet gostovanja u Surdulici Crvena zvezda je osam puta pobedila Radnik, uz 26 datih i šest primljenih golova. Radnik je pomenute 2021. godine slavio sa 2:1, golovima Miloša Spasića i Viktora Lukića, koji više nisu u klubu. Strelac za crveno-bele bio je Aleksandar Katai koji je uvek raspoložen kada igra protiv ovog rivala - čak osam puta dao je gol Surduličanima.

Ako i danas bude strelac, Zvezdin Magiko izjednačiće se na listi najboljih strelaca kluba sa legendarnim Rajkom Mitićem. Trenutno je Katai na 108 pogodaka, Mitić je dao 109, a ispred su Darko Pančev sa 116, Vojin Lazarević sa 134, Kosta Tomašević sa 137, Zoran Filipović sa 138, Dušan Savić sa 149, Dragan Džajić sa 155 i Bora Kostić sa fantastičnih 230 pogodaka u dresu Crvene zvezde.

MOZZART BET SUPERLIGA - 29. KOLO

RADNIK - CRVENA ZVEZDA, 16.00 (TV Arena Sport P1)

Surdulica

Sudija: Stanko Ostraćanin

Radnik (4-2-3-1): Ranđelović - Sadik, Milićević, Vranjanin, Kadijević - Gašić, Oreščanin - Rustemović, Hajdarević, Duronjić - Čumić.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer - Mimović, Spajić, Điga, Rodić - Kanga, Hvan - Olajinka, Šljivić, Ivanić - Endiaje.


MOZZART BET SUPERLIGA - 29. KOLO

Subota

Železničar - Vojvodina (0:2)

/Ivanović 10, 59, Zukić 23pen/

TSC - Čukarički 0:0

Nedelja

14.30 (1.80) Radnički Kragujevac (3.50) Spartak (4.70)

16.00 (40.0) Radnik (13.0) Crvena zvezda (1.05)

16.30 (1.85) Radnički Niš (3.50) Voždovac (4.40)

20.00 (1.37) Partizan (5.10) Novi Pazar (7.75)

Ponedeljak

16.00 (2.50) IMT (3.20) Napredak (2.95)

18.30 (2.30) Javor (3.30) Mladost Lučani (3.20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK Crvena zvezdaRadnik SurdulicaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara