Zvezda sprema novu goleadu, treći uzastopni start Vladimira Lučića

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.08.23. | 09:59

Navijači srpskog šampiona očekuju još jednu efikasnu partiju tima Baraka Bahara, ovog puta protiv Spartaka (20.30, TV Arena)

Još jedna u nizu onih utakmica. Efikasnom igrom u pripremnom periodu i na početku Mozzart Bet Superlige, igrači Crvene zvezde toliko su podigli lestvicu da bi, primera radi, tri gola u mreži Spartaka (20.30 časova, TV Arena) za navijače Crvene zvezde predstavljali samo zadovoljavajući učinak. Tim Baraka Bahara je, računajući pripremni period nanizao deset uzastopnih pobeda i počeo da traži formu za Ligu šampiona.

Međutim, jasno je da će Barak Bahar do polovine septembra, odnosno do prve reprezentativne pauze, da ima sladak problem. Teško će neko moći u Mozzart Bet Superligi da ogoli sve mane crveno-belih i pripremi ih za ono što ih očekuje u najeltinijem klupskom takmičenju na svetu.

Izabrane vesti

Bilo je nekih manjkavosti u defanzivi, posebno u Lučanima, međutim teško je verovati da će izraelski stručnjak odustati od osnovnog modela igre. Ponovo ćemo videti Stefana Mitrovića i Osmana Bukarija na pozicijama ful bekova.

Od povrede primicača nije se u potpunosti oporavio Mirko Ivanić, što bi moglo vrata startne postave ponovo da otvori Vladimiru Lučiću. Momak koji se kalio u IMT-u i Čukaričkom, vezao je dva meča u startnoj postavi. Kupio je poverenje Baraka Bahara dobrim izdanjima u pripremnom periodu, a potom za 154 minuta takmičarskog fudbala u prvenstvu zabeležio gol i asistenciju. Deluje da je rođeni Beograđanin bliži startnoj postavi od oporavljenog Gelora Kange.

„Nismo lako došli do prethodnih rezultata, nijedna pobeda nije laka. Igrači naporno rade kako bi ostvarivali trijumfe. Imaćemo vremena da se adaptiramo na protivnike u Ligi šampiona, krenuli smo da treniramo i na glavnom terenu. Radimo posvećeno sa visokim intenzitetom treninga, kako bi do prve utakmice Lige šampiona bili u potpunosti spremni. Postoje dobre i loše strane u svakoj utakmici i ekipi. Trudimo se da zadržimo ono što je dobro, a to je visok presing i veliki broj golova koje postižemo. Naravno želimo da budemo još brži, na prethodnom meču smo mogli da budemo i efikasniji, to je nešto na čemu ćemo raditi, kako bismo unapredili našu igru. Zadovoljan sam pristupom igrača, njihovim odnosom i radom na treninzima“, poručio je u najavi meča Barak Bahar.

Ekipa Aleksandra Keržakova je do sada skupila šest bodova, bila je perfektna na domaćem terenu, ali je na jedinom gostovanju poražena od Radnika u Surdulici.

Golubovi su redovne mušterije Crvene zvezde.

Crveno-beli imaju 14 pobeda u nizu nad ekipom sa severa zemlje. Zanimljivo je da je na poslednjih 12 susreta ova dva tima dolazilo 3+. Jasan pokazatelj da bi trebalo očekivati mnogo golova.

Spartak na prethodna dva gostovanja u Ljutice Bogdana nije zatresao mrežu crveno-belih. A meč u Beogradu biće specifičan i po još jednom osnovu. Biće to duel dvojice inostranih stručnjaka, ponovo će Aleksandar Keržakov izaći pod reflektore najvećeg srpskog stadiona. Kada je poslednji put to uradio 2004. godine, nije ostao u lepom sećanju navijačima Crvene zvezde. Uz Aršavina bio je pogonsko gorivo Zentia koji je u dvomeču lako eliminisao Crvenu zvezdu i najavio teške dane.

Ulaz na Marakanu biće slobodan za decu do 12 godina.

 CRVENA ZVEZDA – SPARTAK 20.30 (TV Arena)

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Predrag Janjuš

CRVENA ZVEZDA (3-5-2): Glazer – Degenek, Mijailović, Dragović – Bukari, Stamenić, Kangva, Lučić, Mitrović – Kraso, Olajinka.

SPARTAK (3-4-2-1): Manojlović – Bogićević, Kerkez, Tanasijević – Bijelović, Đurasović, Vidaković, Stojković – Jocić, Todoroski – Rošević.

MOZZART BET SUPERLIGA - 4. KOLO

Petak

IMT - Čukarički 3:0 (1:0)

/L. Luković 34, Stamenić 78, M. Luković 90+2/

Subota

19.00 (1.75) Vojvodina (3.60) Radnički Niš (4.90)

20.30 (1.05) Crvena zvezda (14.0) Spartak (35.0)

21.00 (2.85) Železničar (3.25) Voždovac (2.55)

Nedelja

17.15 (2.50) Radnik (3.35) Novi Pazar (2.85)

19.30 (4.60) Javor (3.60) TSC (1.80)

19.30 (2.20) Napredak (3.30) Mladost Lučani (3.40)

Odloženo

Radnički Kragujevac - Partizan



tagovi

Vladimir LučićGelor KangaBarak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara