ZVEZDA – TIM ZA FJORENTINU: Počinje Degenek! Bahar ne odustaje od ofanzive

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.07.23. | 21:16

Mala nedoumica oko Aleksandra Dragovića

Da takmičenje u Mozzart Bet Superligi počinje sutra trener Crvene zvezde Barak Bahar ne bi imao mnogo dilema. Nagoveštava to i odluka izraelskog stručnjaka vezana za startnu postavu za prijateljski duel protiv Fjorentine zakazan za sutra (20 časova, TV Arena) na Marakani.

Isprobavao je Bahar razne varijante tokom rada na Zlatiboru, u duelima protiv selekcije Užica i banjlučkog Borca, da bi u Sankt Peterburgu bili vidiljivi tragovi njegove osnovne ideje. Crvena zvezda će u generalnoj probi za početak sezone ponovo igrati sa trojicom štopera i vrlo ofanzivnim „vingbekovima“.

Izabrane vesti

Za razliku od duela sa TSC-om moguća je samo jedna promena. Debi u trećem mandatu u crveno-belom dresu trebalo bi da upiše povratnik iz američkog Kolumbusa Miloš Degenek. On bi trebalo da čini poslednju liniju, zajedno sa kapitenom Dragovićem i Srđanom Mijailovićem.

Istina, postoji mala nedumica oko nastupa kapitena Dragovića. Sve je u redu sa bivšim reprezentativcem Austrije, mada su medicinski pregledi pokazali da su mu mišići puni mlečne kiseline. To praktično znači da mu je telo u blagom stanju umora.

Ali Bahar je blizu odluke da Dragović odigra 45 ili 60 minuta.

Ostalo će biti kao i protiv TSC-a. Dakle, videćemo vrlo ofanzivnu Zvezdu, na čijim bokovima će dejstvovati Osman Bukari (desno) i Stefan Mitrović (levo). Ispred odbrane će igrati Marko Stamenić, nešto ispred njega Kingsi Kangva koji je trenutno u značajnoj prednosti u odnosu na Gelora Kangu i najefikasniji igrač pripremnog perioda Mirko Ivanić.

Mesta u napadu su rezervisana za Pitera Olajinku i Žan Filipa Krasoa. Značajnu minutažu trebalo bi da dobiju mladi Kosta Nedeljković, Jovan Šljivić i Jovan Mijatović. Možda i debituje Uroš Kabić.

ZVEZDIN TIM ZA FJORENTINU (3-1-4-2): Glazer – Degenek, Mijailović, Dragović (Rodić) – Stamenić – Bukari, Kangva, Ivanić, Mitrović – Kraso, Olajinka.


tagovi

Miloš Degenek

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara