Najnovije vesti

Srbi prvi u istoriji! MVP Evrolige i NBA zajedno u jednoj čudesnoj košarkaškoj zemlji

Vreme čitanja: 2 minuta

Micić i Jokić ©MN Press

Neverovatno dostignuće Nikole Jokića i Vasilija Micića

Ne samo da nije fraza, nego je ozbiljna zbilja. Srbija je jedinstvena zemlja u kojoj se dešavaju nekakva košarkaška čuda. I tako iznova, i iznova...

Prvi put u istoriji igre pod obručima MVP titule u dva najjača klupska takmičenja na planeti NBA ligi i Evroligi otišle su istu zemlju. Za to su zaslužni Nikola Jokić i Vasilije Micić. Obojica su na gotovo isti način, a na dva različita "bojna polja", oduševljavali poklonike ove prelepe igre. Dominirali su, šmekerski gazili svoje rivale, nestvarno podizali lestvicu i ostvarivali neverovatne brojke. Obojica su svoju državu učinili ponosnom.

Micić je sa svojim Anadolu Efesom osvojio sve što se moglo osvojiti. Na kraju ne samo da je bio MVP lige, nego je bio najbolji i onda kada se odlučivalo o tituli i postao MVP Fajnal fora u Kelnu, čime je postao peti igrač u istoriji elitnog klupskog takmičenja koji je uspeo da objedini obe titule. Pre njega to su učinili još samo Dimitris Dijamantidis (2011. godine), Vasilis Spanulis (2013), Nando de Kolo (2016) i Luka Dončić (2018).

Sa druge strane, Jokić je postao tek treći evropski igrač okićen ovom nagradom. Pre njega u tome su uspeli još samo Dirk Novicki i Janis Adetokunbo. Od igrača rođenih izvan SAD to su uradili još Hakim Olajdžuvon i Stiv Neš.

Šta više reći o toj čuvenoj "Zemlji košarke", vreme je da i drugi pričaju o tome, a mi da svojski uživamo u hvalospevima.

IZBOR UREDNIKA


Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva