Sim Sander Vene i Aleksander Madsen (©fiba.basketball)
Sim Sander Vene i Aleksander Madsen (©fiba.basketball)

AEK poravnao u seriji sa Džikićevim Hapoelom, susret obeležili neredi: Ništa manje od terorističkog napada (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 21:00

Igraće se majstorica u Jerusalimu

Košarkaši atinskog AEK-a uspeli su da slave u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona protiv Hapoel Jerusalima i tako poravnali u seriji. Grčki sastav je na kraju bio i veoma ubedljiv u sudaru sa ekipom Aleksandra Džikića, pa će se majstorica igrati u Jerusalimu - 94:78.

Susret su obeležili i veliki neredi na tribinama. Domaći navijaču su raznim predmetima gađali gostujuće, jednog su prema navodima izraelskih medija i povredili. Letele su petarde, a gorela je i zastava Izraela, dok su se na tribinama mogle videti i palestinska obeležja.

Izabrane vesti

"Hapoel dešavanja iz Atine ne vidi kao ništa manje od terorističkog napada na izraelske navijače, koji su otišli kako bi bodrili svoj tim, kao što to rade godinama. Proverili smo koje su opcije tokom poluvremena i evakuacija navijača Hapoela je bila jedna od njih, ali je odmah bila odbačena jer su pristalice grčkog kluba okružile dvoranu i postojala je opasnost od ozbiljnog napada van nje. Zaustavljanje susreta je takođe ozbiljno razmatrano od strane uprave kluba, ali su nas članovi obezbeđenja i policija obavestili da bi u tom slučaju moglo da dođe do kompletnog haosa i da bi ljudski životi potencijalno bili ugroženi. Zbog svega, odlučili smo da nastavimo sa utakmicom, uz obećanje policije da će svaki naredni incident dovesti do uklanjanja navijača sa obe strane. Hapoel pozdravlja svakog navijača koji je došao da podrži tim u ovako teškim uslovima i žali zbog traumatičnog iskustva kroz koje su naši verni navijači morali da prođu. Ovo neće proći u tišini i ozbiljna žalba će biti podneta FIBA", stoji u saopštenju Hapoela.

Ostaje da se vidi koje će biti posledice, s ozbirom da se majstorica igra u Izraelu. Izvesno je da gosti neće imati nikakvu podršku.

Što se tiče utakmice, AEK je uspostavio kontrolu u drugom kvartalu, a do trijumfa ga je vodio Brajnton Lemar sa 24 poena, dok je Akil Mičel takođe odigrao sjajan meč sa 14 poena, sedam skokova i pet asistencija. Po 13 poena dodali su Dimitris Flionis i Ajzea Majls.

Levaj Rendolf je bio gotovo jedini raspoložen za igru u poraženom sastavu sa 28 poena, dok je Kadin Kerington dodao 11.



tagovi

KK AEKHapoel JerusalimAleksandar DžikićFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara