Asistencija preko celog terena u stilu Nikole Jokića, Lučić prvi put dvocifren u sezoni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.12.23. | 17:39

Srpski as postepeno dodaje gas u dresu Bajerna

Sve bolje vesti stižu iz Nemačke. Vladimir Lučić ne samo da se pre deset dana vratio na parket, već iz meča u meč podiže ritam i minutažu, a danas je prvi put bio i dvocifren u ovoj sezoni, na svom četvrtom meču - drgugom u Bundesligi. Srpski as je predvodio minhenski Bajern do ubedljivog slavlja u Tibingenu nad istoimenim domćinom - 96:74.

Lučić je na terenu proveo 22 minuta, najviše od početka sezone i postigao 13 poena, četiri skoka i četiri asistencije. Šutirao je 5/6 iz igre, od čega 1/2 za tri poena. Pablo Laso mu dosad na sjajan način dozira minutažu, svestan da će uskoro dobiti igrača koji će rešavati velike mečeve.

Izabrane vesti

Lučić je šuterski bio raspoložen, ali je meč obeležila asistencija za Fransiska preko celog terena u stilu Nikole Jokića, samo sekundu pre kreja trećeg perioda.

Dominantan kod gostiju bio je Silvan Fransisko, koji je ubacio 20 poena, dok je poen više od Lučića postigao Devin Buker. Kod slabašnog domaćina najefikasniji je bio Mateo Šerić sa 12 poena.

Bavarcima će ovaj meč predstavljati idealno zagrevanje za meč sa Valensijom u Minhenu narednog četvrtka, dok se u Bundesligi ništa suštinski nije promenilo, pošto vodeći Kemcnic nastavlja da lista.

Lider je na krilima nezaustavljivog Kevina Jeba ubedljivo savladao Kralshajm Merlinse (95:67), vezavši 12. pobedu u Bundesligi, pa se i dalje, aplolutno zasluženo šepuri na čelu tabele.

Jebo je posle odličnih partija nad Hajdelbergom i Vehtom (oba puta po 17 poena) dodatno podigao lestvicu i ubacio 20 poena u protivnički koš, a nedostajala su mu samo dva skoka da ostvari novi dabl-dabl učinak u ovoj sezoni.

BUNDESLIGA, 13. KOLO:

Kemnic - Kralshajm 95:67

/Jebo 20 - Kuk 16/

Tibingen - Bajern 74:96

/Fransisko 20 - Šerić 12/

Roštok - Bon (u toku)

Miteldojčer - Vehta (u toku)

Hajdelberg - Getingen (u toku)

20.00 Bamberg - Vurcburg

20.00 Ludvinzburg - Oldenburg



tagovi

Vladimir LučićKK Bajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara