Cedevita postala karikatura od tima! I Zvezdin promašaj Lipovij se igrao sa njom

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.23. | 20:03

Bešiktaš Dušana Alimpijevića siguran protiv Vulvsa

Da pitate igrače Cedevita Olimpije kako su u okviru regionalnog takmičenja uspeli da savladaju Partizan, verovatno ne bi znali da odgovore. Početak sezone je za slovenačkog predstavnika u Evrokupu još bio solidan, ali je nastavak – tragičan. Cedevita Olimpija je postala karikatura od tima, personifikacija loše selekcije i još goreg sistema.

Nastavila je Cedevita da uveseljava protivničke navijače i ove sedmice na gostovanju u Evrokupu. Ekipe Simonea Pjaneđanija doživela je 13. uzastopni poraz u drugorazrednom takmičenju. Čak su, za razliku od nekih prethodnih mečeva, Ljubljančani izgledali solidno, ali nedovoljno dobro da izvuku nešto više od časnog poraza protiv Prometeja – 105:100.

Izabrane vesti

To kako je izgledala odbrana Cedevite najbolje ilustruje podatak da joj ni 100 posetignurtih poena nije bilo dovoljno da dođe do premijernog trijumfa u Evrokupu. Istina, i Prometej je šutirao odlično sa distance (16 pogođenih trojki iz 36 pokušaja).

Navijači Crvene zvezde sigurno se po lošem sećaju ukrajinskog krilnog košarkaša Oleksandra Lipovija. Došao je 2014. godine kao veliko pojačanje, ali je povremeno izgledao kao cirkuska atrakcija. Iako je igrao na pozicima beka i niskog krila, Lipovij se isticao izuzetno nepreciznim šutevima. Do te mere da je izazivao podsmeh.

I takav Lipovij je danas bio više nego solidan protiv Cedevite. Bivši košarkaš Crvene zvezde postigao je 16 poena, uz četiri pogođene trojke iz pet pokušaja. Prosto neverovatno.

Jaka Blažič je, na drugoj strani, je stigao do brojke od 26 poena. Uz sve to imao je osam skokova i pet asistencija, za ukupan indeks korisnosti 33. Međutim, sve se u igri Cedevite svelo na Blažiča i Džastina Kobsa koji je stigao do brojke od 23 poena.

Bešiktaš Dušana Alimpijevića stigao je do sedme povbede u takmičenju, pošto je bio bolji od Vulvsa – 72:59.Crno-beli iz Istanbula su odigrali odbranu na vrhunskom nivou u prvom poluvremenu. Dozvolili su Vulvsima da za 20 minuta postignu samo 23 poena i praktično odškirnuli vrata trijumfa.

Najefikasniji u redovima tima Dušana Alimpijevića bio je Metju Mičel sa 15 poena.




tagovi

Evrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara