Željko Obradović i Duško Ivanović (© Star Sport)
Željko Obradović i Duško Ivanović (© Star Sport)

Da pokažemo da smo gospoda i da igramo na najvišem evropskom nivou

Vreme čitanja: 4min | uto. 20.06.23. | 11:28

Proslavljeni Dragan Kapičić za Mozzart Sport priča o finalu ABA lige pred četvrti okršaj Crvene zvezde i Partizan Mozzart Beta

Tri utakmice, tri sjajne košarkaške predstave koje su donekle pokvarene kulminacijom uvreda, a onda i ubacivanjem predmeta na trećem meču. Zato se sada više priča o potencijalnim neredima i incidentima umesto o kvalitetnoj košarci koju igrači istinski pokazuju na parketu. Pokazivali su je i jedni i drugi na svim frontovima ove sezone, a sada baš taj parket mora da bude jedino merilo ko će postati šampion ABA lige. Pred večerašnji, četvrti meč (19.00), Partizan Mozzart Bet je bliži tituli, fali mu jedna pobeda kako bi vratio trofej u virtine u Humsku prvi put još od 2013. godine, a Crvena zvezda sa druge strane mora da ponovi ono što je prikazala u nedelju uveče, posebno u drugom poluvremenu kada je nadigrala crno-bele.

Izabrane vesti

"Šta ćemo, da najavljumo košarku ili nešto drugo?", zapitao se legendarni Dragan Kapičić kada je stigao poziv Mozzart Sporta da pričamo o četvrtom meču finalne serije ABA lige.

Glavna tema će ipak biti košarka...

"E što se košarke tiče, tu imam samo lepe stvari da kažem, stvari koje me raduju kao čoveka koji je život posvetio košarci i koji je i danas svaki dan prati". počinje istinska legenda jugoslovenske košarke i nekadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije:

"Ono što su Crvena zvezda i Partizan pokazali ove sezone do sada, nešto je što mora da se pohvali. Bez obzira da li navijate za jedne ili druge, morate biti zadovoljni ekipom, zalaganjem, kvalitetom. Sve je na izuzetno visokom nivou, usudiću se da kažem na evropskom nivou, i to onom najvišem i najboljem u Evropi".

Partizan Mozzart Bet prvi dolazi na red.

"Željko Obradović još jednom pokazuje šta znači kontinuitet rada, proces, vera u igrače... to je ono što meni prvo zapada za oko što se Partizana tiče. Željkov sjajan rad sa izuzetno kvalitenim igračima koji su toliko napredovali da su došli do toga da ruše jedan Real Madrid na njihovom terenu. Da sada ne zalazim u neke stvari koje su se dešavale u toj seriji, ali Partizan je tu pokazao ko je i šta je u ovom momentu, na međunarodnoj sceni".

Zvezda je sa druge strane imala uspone i padove. Od promena na klupi, poraza u Evroligi, do borbe za plej-of i dominantnog ulaska u finale ABA lige, a uz to su crveno-beli osvoji dva trofeja. Kup Koraća, i Superligu Srbije gde se klub iz Humske nije takmičio.

"Mnogo stvari mi se sviđa u Zvezdi. Tim je napredovao tokom sezone, tim su sa takođe kvalitetnim igračima, naravno ime Fakunda Kampaca se ističe, ali tu su srpski igrači koji su pokazali kvalitet, igrali su mečeve najvećeg intenziteta. Pokazali da mogu da se nadmeću. Ne bih se iznenadio da tokom narednih godina neke od njih vidimo i u NBA ligi gde Srbija ima predstavnike koji su najbolji na svetu. Znam da tema nije Nikola Jokić, ali ja bih ga svuda pomenuo da mogu, predstavlja našu zamlju na najlepši mogući način, a to želim da vidim i od večitih rivala, a onda neka parket pokaže ko je bolji i ko je šampion".

Prebacili smo se na nešto ružnije teme.

"Stvarno ne želim da gledam ružne scene koje onda idu dalje u svet, nema potrebe da se o Crvenoj zvezdi i Partizanu priča negativno, kada su igrači i dva vrhunska trenera zaslužili da se priča o njihovim kvalitetima, kako košarkaškim tako i ljudskim. Meni se čini da igrači imaju sportski duh i koliko god da borba bude vrela i žestoka na parketu, kada se duel završi, oni se svi pozdrave, izgrle, česitaju jedni drugima, jer i jedni i drugi znaju da su dali sve od sebe, bez obzira da li su pobedili ili izgubili. To su scene koje treba da vidimo, a ne incidenti i neka loša energija koja kod mene kvari užitak, a verujem i kod ostalih ljudi."

Već godinama se pojavljuje isti problem.

"Nije lako to rešiti, zaista nije. Ne postoji jednostavno rešenje, da neko kaže: E, sada uvodimo ovo pravilo i svi incidenti prestaju. Potrebno je raditi godinama na tome, sve strukture košarke, ne samo košarke, već sporta, pa ćemo kroz neko vreme videti poboljšanje, ili smirenje strasti. Stvarno je u interesu svih da sport bude u prvom planu jer su klubovi ove sezone u Evroligi pokazali dosta toga."

Evidentno je da nekadašnji trofejni košarkaš vidi i Partizan Mozzart Bet i Crvenu zvezdu kao timove koji zaslužuju da budu deo elite na Starom kontinetnu

"Bez obzira ko pobedi u finalu ABA lige, jasno je da Srbija zaslužuje dva predstavnika u Evroligi. Partizan je imao fantastičnu sezonu, Crvena zvezda je bila konkurentna, dovela odličnog stručnjaka koji zna kako se vodi tim. Sve može da ode u jednom sjajnom smeru za srpsku košarku, da imamo dva kluba u eliti u doglednoj budućnosti, zato je bitno da pokažemo svi da možemo da budemo gospoda, da se borimo na parketu, a mi ostali koji smo sada u ulozi navijača da bodrimo klubove i uživamo u sportu", završava Dragan Kapičić javljanje za naš portal.



tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaABA

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara