Denver je u krizi! Svi pričaju o tome kako je Pol „plesao“ s Jokićem... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.11.18. | 08:30

Harden podario trijumf Raketama, ponovo nije bilo Karmela Entonija

Više nema nikakve dileme - Denver je u ozbiljnoj krizi rezultata i tu ni Nikola Jokić ne može ništa da učini. Posle negativnih rezultata protiv Memfisa, Bruklina i Milvokija, Denver je pretrpeo novi poraz! Četvrti u nizu, a treći zaredom na domaćem terenu. Posle Netsa i Baksa, u Pepsi Centru počastili su se i igrači Hjustona – 109:99 (27:30, 27:25, 32:21, 23:23).

Izabrane vesti

Uprkos svim pričama o velikim promenama u sastavu, Rakete su zabeležile drugu pobedu u trećoj utakmici otkako je Karmelo Entoni povučen iz tima. I dalje nije poznato da li će Melo karijeru nastaviti u Teksasu, ali očigledno je da Hjustonu mnogo bolje ide otkako ga nema u kombinaciji.

Verovatno i najvažniju ulogu u pobedi gostiju imao je Džejms Harden. Bradonja je svojim uticajem značajno doprineo da Hjuston u trećoj četvrtini potpuno okrene utakmicu u svoju korist. Ubacio je 19 od svojih 22 poena u drugom poluvremenu, na šta je navezao i jedanaest asistencija i pet skokova, uz tri ukradene lopte. Istina, najefikasniji igrač Hjustona bio je Klint Kapela s 24 poena, koga je upravo Harden nekoliko puta vrhunski upošljavao, dok je Džejms Enis III imao 16 koševa.

Ipak, svi američki mediji pričaju o tome kako je Kris Pol „zaplesao“ s Nikolom Jokićem na početku utakmice. Cela situacija, zapravo, izgleda prenapumpano, jer pozicije koje Pol i Jokić igraju nisu za poređenje, kao ni visina, brzina, okretnost... Ali Pol je svakako iskreirao momenat o kojem se priča... Na kraju je imao 21 poen, pet skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte.

Posle dosta tesnog prvog dela utakmice, Hjuston je u trećoj četvrtini uspeo da preuzme kontrolu i na poslednji mali odmor ode sa 10 poena viška (86:76). Denver je probao da se vrati u utakmicu, a poslednju šansu imao je sredinom poslednje četvrtine, kada je minus iznosio samo četiri poena (87:91). Ubrzo je Harden umešao svoje prste i podario Hjustonu 11 uzastopnih poena, nakon čega je rezultat glasio 104:91 u korist Hjustona, na samo četiri minuta do kraja. Bio je to evidentan kraj za Denver, uprkos tome što je bilo dovoljno vremena da se stvari okrenu. Jednostavno, nije bilo dovoljno fokusa...

Nikola Jokić je odigrao solidnu partiju. Dabl-dablovi su postali normalno stanje u njegovim statističkim kolonama, a na kraju je skupio 14 poena (6/14 iz igre, 0/1 za tri), 12 skokova, uz sedam asistencija i dve ukradene lopte. Ostaje, međutim, pitanje – da li je Nikola mogao više? Jeste uzeo 14 šuteva, ali čini se da je ponovo igrao u nekom grču, bez dovoljno slobode...

Ni njegovi saigrači nisu mnogo pomogli. Monte Moris ponovo je bio dobar sa 19 poena, dok su Džamal Mari i Gari Haris ubacili po 15 poena.

NBA - REZULTATI

Klivlend – Šarlot 113:89
/Klarkson 24 – Lemb 22/

Denver – Hjuston 99:109
/Moris 19 – Kapela 24/

Golden Stejt – Atlanta 110:103
/Durant 29 – Prins 22/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA


tagovi

Nikola JokićKris PolDžejms HardenMonte Moris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara