Đoković pred susret sa Metalcem: Da pokažemo koliko vredimo

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.11.18. | 14:45

Nastavlja se 7. runda KLS-a

U okviru 7. kola KLS-a Borac će da odmeri snage sa starim znancem, Metalcem iz Valjeva (subota, 19.00).

Ovaj meč dolazi posle ubedljive pobede čačanskog tima u susretu sa Vršcem. Kao što je Đorđe Majstorović naglasio posle duela, način na koji je domaćin igrao u drugom poluvremenu tog susreta treba da bude model po kom će nastupati i u narednom periodu.

Izabrane vesti

Naime, iako se Borac mučio u prvih 20 minuta, u drugom delu je pokazao sav potencijal i potom ubedljivo trijumfovao. Valja napomenuti i to da je Borac jedini tim u domaćem takmičenju koji još ne zna za poraz. Izabranici Jovice Arsića svakako će se potruditi da tako ostane i posle okršaja sa Metalcem. Istina, posao neće biti lak, jer Valjevci mogu da budeu veoma neugodan rival.

Član stručnog štaba Vladimir Zlatanović Borca smatra da duga i naporna putovanja uzimaju danak i umaraju igrače.
"Posle dobrih igara i pobeda u Novom Sadu protiv Vojvodine, kao i nedavne nad Vršcem važimo za velikog favorita protiv Metalca. Takođe, to pokazuje i stanje na tabeli. Mi smo ubedljivo prvi u KLS, a oni među poslednjima. Ali, moramo imati u vidu da igramo mečeve na tri dana, gde putovanja odnose ogromnu energiju igračima. Zbog toga se rotira veliki broj igrača, kako bi se održala potrebna svežina, kako na terenu u toku samog meča, tako i za neki duži period. Moramo biti maksimalno koncentrisani protiv Metalca. Pravim pristupom i dobrom igrom verujem da ćemo doći do nova dva boda", rekao je Zlatanović.

Pouzdani organizator igre Ilija Đoković naglašava da je pobeda jedina opcija koja dolazi u obzir.
"Lepu uvertiru napravili smo pobedom protiv Vršca u ABA 2 ligi. Sada nam dolazi Metalac, ekipa koja je zajedno već neko vreme, samo što ove sezone nije uspela da pronađe dobar ritam i pravu formu. To pokazuje njihovo stanje na tabeli. Ipak, sigurno je da ne dolaze u Čačak kako bi se odmah predali, već će tražiti svoju šansu. Na nama je da pred domaćom publikom pokažemo ko smo, šta smo i koliko vredimo", reči su povremenog reprezentativca Srbije.

SRBIJA 1 - 7. KOLO

Petak
Mladost - OKK Beograd 82:89

Subota
18.00: (2,70) Vršac (14,5) Dinamik (1,55)
18.00: (1,85) Zlatibor (hendikep -17.5) Beovuk (1,85)
19.00: (1,05) Borac (27,0) Metalac (10,0)
19.00: (1,10) Sloboda (23,0) Dunav (7,50)
19.00: (1,55) Tamiš (14,5) Vojvodina (2,70)
19.30: (1,80) Subotica (14,5) OKK Novi Pazar (2,15)

*** kvote su podložne promenama

Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

KK BoracIlija ĐokovićKLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara