Dogovoreno: Slot preuzima Liverpul!

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 21:57

Šef struke Fajenorda stiže na Enfild

Čini se da više ne postoji dilema, Arne Slot će na kraju sezone zameniti Jirgena Klopa na klupi Liverpula! Liverpul i Fajenord su navodno dogovorili uslove obeštećenja koje će platiti engleski velikan, ali još uvek nije poznata suma o kojoj se radi.

Pominje se oko 13.500.000 evra, kao i da su čelnici Fajenorda prethodno odbili 9.000.000. U ovom trenutku dva kluba rade na papirologiji, a nakon toga će Liverpul moći zvanično da objavi ime novog šefa struke. Holandski mediji pišu da su dve strane sastančile tokom čitavog dana, a u poslednjih nekoliko sati napravljeni su konkretni koraci.

Izabrane vesti

Slot je prošle godine doveo Fajenord do druge šampionske titule u ovom veku, a tokom tri sezone rada na De Kajpu osvojio je i Kup Holandije. Ono što je najvažnije, njegov tim je igrao vrlo kvalitetno, dominantno u polju i izuzetno ofanzivno, a sve to se potpuno uklapa sa zahtevima na Enfildu.

Njegov Fajenord ima posed lopte u poslednjoj trećini terena više od bilo kog kluba u "top pet" evrpskih liga, a Liverpul bi u tom slučaju bio drugi. Slotov tim oduzima protivnicima loptu na prosečnoj udačjenosti od 45,2 metra od svog gola (Liverpul 44,6). Fajenord prosečno po utakmici ima ima 62 odsto loptu u svom posedu, a Liverpul 61,4.

Može se reći da je Holanđanin bio treća opcija za naslednika Jirgena Klopa. Prvi izbor je bio Ćabi Alonso, tvorac neverovatnog Leverkuzena, a drugi šef stuke lisabonskog Sportinga, Ruben Amorim, koji u svom ugovoru na stadionu Žoze Alvalade ima izlaznu klauzulu od 15.000.000 evra.

Ipak, ono što je Slota izdvojilo u odnosu na konkurenciju jeste filozofija po kojoj najviše podseća na Jirgena Klopa. On se baš kao i legendarni Nemac ne prilagođava previše protivnicima, već se pridržava svog stila i na osnovu njega pokušava da dominira na terenu.

Bivši kapiten Redsa, Džejmi Karager, smatra da ovakav potez kluba pre svega pokazuje nedostatak trenutno dostupnih "top menadžera".

"Skok iz Fajenorda u Liverpul je ogroman. Mislim da pokazuje da u ovom trenutku nedostaje pravih vrhunskih menadžera. U početku se govorilo o Ćabiju Alonsu, kojem je ovo tek prva puna trenerska sezona, a potom u Rubenu Amorimu, koji ima samo 39 godina. Sada je Arne Slot favorit", kaže Karager za Skaj Sport.

Dakle, po mišljenju čuvenog engleskog defanzivca, Slot se ne može stavljati u isti koš sa doilascima Rafe Beniteza ili Jirgena Klopa na Enfild.

"Mislim da to nije isto. Benitez je došao nakon dve titule u Primeri i Kupu UEFA, dok je Klop osvojio nekoliko titula u Bundesligi i stigao do finala Lige šampiona. Zapravo, Liverpul je tada bio u drugačijoj situaciji nego danas", dodao je Karager.


tagovi

Arne Slot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara