Dalas Meveriksi (© AFP)
Dalas Meveriksi (© AFP)

Dončić: Ne gubimo veru u pobedu

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.05.22. | 09:52

Najbolji igrač Dalasa samouveren je u trijumf nad Voriorsima uprkos velikom deficitu

Još uvek nije sve rešeno na Zapadu. Dalas Meveriksi su odigrali izvandnu utakmicu protiv Golden Stejt Voriorsa i tako smanjili zaostatak na 3:1. Podsetimo da niko i istoriji NBA lige nije uspeo da preokrete zaostatak od 3:0.

Izabrane vesti

"Još uvek verujem da možemo da pobedimo“, rekao je Dončić, koji je odmah i dodao:

"Moramo da idemo utakmicu po utakmicu. Nebitan je način sada na koji se pobeđuje. Bitna je samo pobeda. Verovaćemo do kraja".

Dalas je već šokirao mnoge u ovom plej-ofu, kad se protiv Finiksa vratio iz deficita 2:0 pa onda i 3:2. Mevsi su u ključnoj sedmoj utakmici deklasirali Sanse sa 33 poena razlike što je najveća pobeda gostujućeg tima u sedmoj utakmici još od 1948. godine.

"Samo želimo da pobeđujemo i to je to. Znamo da imamo još posla, ova pobeda je samo jedna, fale nam još tri".

Meveriksi su u ovoj utakmici dominirali od samog starta. Posle tri četvrtine su imali 29 poena prednosti i posle toga se pitanje pobednika nije postavljalo.

Dalas je ubacio 19 od 36 šuteva za tri poena za tri četvrtine, posle čega je trener Golden Stejta Stiv Ker povukao svoje starteer.

"Nismo bili spremi da odgovorimo na sve izazove u odbrani. Nismo bili dovoljno ošti, a kada protivnik uđe u dobar šuterski ritam, teško se iz toga može izvući", rekao je Ker koji nije hteo puno reči da troši na samu utakmicu.

Serija se sada seli u San Francisko na teren Voriorsa.


tagovi

Luka DončićNBA ligaDalas Meveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara