Kevin Durent (©AFP)
Kevin Durent (©AFP)

Durent zbog proklizavanja na zagrevanju ne igra do plej-ofa?

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.03.23. | 17:00

Jedan od najboljih košarkaša NBA lige doživeo peh

Dugo nije jedan prelazak izazvao toliku pometnju u NBA ligi kao transfer Kevina Durenta u Finiks Sanse. Taman što je stigao i napravio od franšize iz Arizone legitimnog kandidata za šampionski prsten, jedan od najboljih košarkaša NBA lige doživeo je peh koji bi mogao da ima određeni uticaj na završnicu ligaškog dela.

Naime, Durent je izvrnuo levi skočni zglob na zagrevanju pred utakmicu sa Oklahomom u pokušaju da zakuca. Odmah je bilo jasno da nije dobro, iako je prvobitno nastavio da se zagreva. Ipak, kasnije nije uspeo da debituje pred svojim navijačima pošto je trener Monti Vilijams odlučio da ga ostavi van postave.

Izabrane vesti

Sansi su taj meč svakako dobili (132:101), ali je ekipa potencijalno izgubila Durenta do kraja ligaškog dela. Zasad je odluka medicinskog dela struke da miruje tri sedmice i da se onda napravi novi specijalistički pregled, ali po prvim najavama iz SAD, on će se verovatno na parket tek vratiti u doigravanju. Kada, ostaje da se vidi.

On je već propustio 20 utakmica tokom boravka u Bruklinu zbog povrede kolena, a otkako je stigao u Sanse odigrao je tri utakmice i u sve tri slavio pobede. Ove sezone beleži prosečno 26,7 poena i 7,3 skoka.

Čak i bez Durenta, Finiks igra odličnu košarku. Od sredine januara skor je 16-6, a Devin Buker beleži prosečno po 30 poena otkako se vratio iz povrede. U pomenutom trijumfu nad Oklahomom ubacio je 44 poena.

Prva faza sezone završava se u noći između 9. i 10. aprila, kada će se svih 30 ekipa naći na parketima širom zemlje. Posle toga sledi plej-in turnir koji će se igrati od 11. do 14. aprila – odnosno 12. do 15. gledajući srednjoevropsku vremensku zonu –, dok je početak doigravanja zakazan za noć između 15. i 16. aprila. Veliko finale počinje 1. juna.



tagovi

Kevin DurantNBA ligaFiniks Sans

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara