Dončić i Irving (AFP)
Dončić i Irving (AFP)

Durentovo monstruozno zakucavanje za produžetak u senci Dončićevog tripl-dabla i pobede Dalasa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.10.22. | 04:03

U pobedi Oklahome nad Klipersima Aleksej Pokuševski prikazao vrlo kvalitetno izdanje sa 15 poena, pet skokova i četiri asistencije

Sjajan okršaj u Njujorku priredili su nam Bruklin i Dalas, prštalo je od neizvesnosti koja je na kraju pretočena u pobedu Meveriksa - 129:125. Pobednik je odlučen tek u produžetku koji je spektakularnim zakucavanjem osam sekundi pre kraja četvrte deonice obezbedio Kevin Durent. Međutim, njegovi Netsi su potpuno pali u dodatnom periodu, dozvolili rivalu da im za tili čas spakuje tri vezane trojke i tako stavili sebe u nezavidan položaj iz kojeg, uprkos činjenici da su još jednom zakuvali situaciju na terenu, ipak nisu uspeli da se vrte.

Vodili su Mevsi u smiraj četvrte četvrtine 112:110, Luka Dončić predvodio napad kojim je mogao da reši pitanje pobednika znatno ranije, ali mu je Ben Simons ukrao loptu i podelio pas za Durenta koji je dvokorakom sa trojke, bez driblinga najavio spektakularno kucanje i izjednačenje. Mevsima je ostalo dovoljno vremena za šut, Dončić je krenuo na ulaz, ali odlučio da otvori Buloku šut za tri koji ovaj nije pretvorio u pobedu.

Izabrane vesti

Počeo je produžetak, a domaći košarkaši su se potpuno pogubili i maltene bespomoćno gledali kako im uzastopne trojke sipaju Tim Hardavej Džunior, Maksi Kleber i Bulok - otišao je Dalas na 123:114. U međuvremenu su izabranici Stiva Neša uspeli koliko-toliko da se vrate, Durent je na 20 sekundi do kraja pogodio trojku za 123:127, ali gosti ovoga puta nisu dozvolili protivniku eventualni povratak.

Iako je u produžetku ubacio samo dva poena, iako je njegova izgubljena lopta i dovela do tog produžetka, Luki Dončiću se ne može oduzeti maesteralna partija u Bruklinu. Ubacio je slovenački košarkaš 41 poen, podelio 14 asistencija, uhvatio 11 lopti. Pogađao je svoje klasične step-bek šuteve, izmišljao neka nestvarna dodavanja... Prvi put od starta sezone prebacio je lestivicu od 40 poena, prvi put je imao dvocifrene brojke u tri najvažnije statističke kolone.

Fenomenalno je Luka razigravao saigrače, omogućavao im otvorene pozicije pri šutu za tri poena i velikim delom je zaslužan za činjenicu da su Mevsi pogodili čak 20 od 40 ispaljenih trojki. Večerašnjom partijom postao je jedan od tek desetorice košarkaša u istoriji NBA lige sa tri ili više tripl-dabla koji podrazumevaju 40+ postignutih poena. Na toj listi recimo (još) nema tripl-dabl mašine Nikole Jokića.

Sjajne brojke imali su i lideri Bruklina - Kajri Irving je ubacio 39 poena uz sedam skokova i četiri asistencije, Durent je imao 37, odnosno tri uhvaćene lopte i pet dodavanja koja su prethodila poenima saigrača. Vrlo bitnu rampu, vrhovima prstiju Kej-Di je spustio Luki Dončiću i sprečio ga u nameri da položi loptu na vrh table. Da je Bruklin kojim slučajem trijumfovao u vrlo izjednačenom meču u kojem nijedan tim nije imao više od devet poena prednost, nema sumnje da bi upravo Durent bio heroj. Ovako je taj epitet poneo Dončić.

U meču koji je počeo nešto kasnije, ali se završio malo ranije, između Oklahome i Los Anđeles Klipersa, zapaženu ulogu odigrao je Aleksej Pokuševski. Srpski košarkaš je u pobedi Tandera (118:110) proveo 26 minuta na terenu i to vreme iskoristio da lepo napuni sve tri najbitnije statističke kolone. Uz šut iz igre 6/11, Poku je ubacio 15 poena, a pritom imao i pet skokova odnosno četiri asistencije.

NBA - REZULTATI

Bruklin - Dalas 125:129

/Irving 39 - Dončić 41/

Oklahoma - LA Klipers 118:110

/Gildžs-Aleksander 24 - Pauel 21/

Golden stejt - Majami (u toku)

Sakramento - Memfis (u toku)



tagovi

Dalas MeveriksLuka DončićBruklin NetsKajri IrvingKevin Durant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara