FOTO: MN Press
FOTO: MN Press

Džaba "Sloucash", džaba Ataman, nema leka za šampionsko srce Olimpijakosa

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.02.24. | 20:17

Pirejski crveno-beli treći put zaredom osvojili Kup Grčke

Projekat povratka Panatinaikosa na staze stare slave još nije uspeo. Prethodnog leta ogromna sredstva uložili su Zeleni kako bi oformili tim kadra da napadne titulu evropskog šampiona i povrati prevlast na domaćim frontovima. Neće ići sve tako lako kako su zamislili u OAKA Areni, pošto je prva velika bitka u sezoni izgubljena. Trofej Kupa ide Olimpijakosu.

Tim Jorgosa Barcokasa pobedio je u finalu u Iraklisu 69:58 i tako potvrdio šampionsko srce crveno-belih izgrađeno u poslednjih desetak godina, počevši od čuvenog finala Evrolige 2012. protiv CSKA. Mustafa Fal i Mozes Rajt bili su najefikasniji igrači u pobedničkom timu sa po 13 poena, dok je srpski reprezentativac Filip Petrušev dao 10. Još jednom je izdajnik crveno-belog dela Atine Kostas Slukas odigrao mršav meč protiv ekipe kojoj je zabio nož u leđa prethodnog leta. Prozvan od strane navijača Olimpijakosa "Sloucash" još jednom je podlegao pritisku i ničim nije pokazao da je u ovom momentu spreman da ponese epitet istinskog predvodnika.

Izabrane vesti

Defanzivnu kliniku održao je još jednom Jorgos Barcokas i pokazao da je pravi specijalista za tvrde utakmice, na mali broj poena. Možda nije bilo toliko ubitačnih karakterističnih šuteva Ajzee Kenana sa distance, ali su sva ostala raspoloživa oružja mučila Panatinaikos. Mustafa Fal u par navrata "lomio" je obruče moćnim zakucavanjima i terao strah u kosti protivniku, a najnovije pojačanje iz turskog Merkezefendija Mozes Rajt pokazao je da je njegovo dovođenje pun pogodak uprave crveno-belih.

Pretplatio se Filip Petrušev na osvajanje pehara državnih kupova u crveno-belom. Nakon što je prošle godine s Crvenom zvezdom podigao trofej Kupa Radivoja Koraća, sada je ovenčan novim oreolom, a sa deset poena dao je važan doprinos 12. kup trofeju Olimpijakosa, a trećem uzastopnom.

Postepeno je Olimpijakos povećavao vođstvo. Imao tri poena prednosti posle prve četvrtine, pet na poluvremenu, osam nakon treće četvrtine i na kraju trijumfovao dvocifrenom razlikom. Važnu trojku pogodio je Petrušev početkom poslednjeg perioda, odbio jedan manji nalet Panatinaikosa i doprineo sprečavanju neizvesnosti.

Najefikasniji igrač PAO-a Konstantinos Mitoglu ubacio je 16 poena, dok je Matijas Lesor meč završio s 12. Jeste forma Zelenih išla uzlaznom putanjom poslednjih meseci, ali je u trenutku kada se došlo do borbe za nešto "opipljvo" pokazao da pod Atamanom još nije uspeo da izgradi šampionski gen. Olimpijakos je pokazao timski duh, uigranost i značajno veću želju da pobedi i potpuno zasluženo došao do novog trofeja.

Tmurni dani za navijače Panatinkosa koji se poslednjih godina zadovoljavajau mrvicama u raspodeli trofeja na grčkoj sceni. Primera radi, poslednji su osvojili još 2021. godine, a sa ovakvom igrom i pre svega pristupom čini se da neće daleko dogurati u međusobnim susretima sa crveno-belima.




tagovi

KK OlimpijakosKK Panatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara