Fenerbahče prejak za Alimpijevićev Bešiktaš, za titulu sa Efesom

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.02.24. | 20:55

Poznati finalisti Kupa Turske

Ušli smo u samu završnicu Kupa Turske gde će se za titulu boriti Anadolu Efes i Fenerbahče, dva evroligaša koja su igrala i poslednji put još 2022. godine pošto je prošlogodišnji Kup otkazan zbog razornog zemljotresa.

Efes je znatno teže nego što se očekivalo savladao Karšijaku u polufinalu koja se držala sve do samog finiša, ali je Efes na kraju slavio 81:77 i tako sebi prokrčio put do finala.

Izabrane vesti

Meč je ostao obeležen sjajnim obračunom Šejna Larkina sa jedne, i Erika Mekoluma sa druge strane. Efesov Amerikanac je bio najefikasniji pojedinac na meču sa 23 poena, imao je šest skokova i pet asistencija. Mekolum je sa druge strane dodao 20 poena, tri skoka i osam asistencija.

Fenerbahče sa druge strane nije imao nikakvih problema. Čak je bio brutalan protiv Bešiktaša srpskog trenera Dušana Alimpijevića.

Sve je praktično bilo rešeno u prvoj deonici kada je Bešiktaš ubacio samo osam poena, dok je Fenerbahče stao na brojici od 32 i već tada je bilo jasno da se čeka samo konačan rezultat, a on je glasio 99:68.

Najbolji u Fenerbahčeu bio je Džonatan Motli sa 23 poena. Marko Gudurić je dodao 11. Kod Bešiktaša se ponovo istakao doskorašnji centar Crvene zvezde, Marko Simonović sa 19 poena, sedam skokova.


tagovi

KK BešiktašKK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara