Star Sport
Star Sport

FIBA prelomila: Beograd domaćin fajnal fora Lige šampiona

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.03.24. | 19:53

Od 26. do 28. aprila završnica evropskog takmičenja igraće se u Areni

Bio je Beograd 2018. i 2022. godine domaćin Fajnal fora Evrolige, a predstojećeg aprila imaće priliku da ugosti još jedan završni turnir evropskog košarkaškog takmičenja. FIBA je prelomila - prestonica Srbije biće domaćin polufinala i finala košarkaške Lige šampiona.

Mozzart Sport je pre osam dana javio da FIBA ozbiljno razmatra da pomenutu privilegiju da Beogradu nakon što je procenjeno da održavanje završnog turnira u turskoj Antaliji koja je bila prvi pik, ne bi bilo najbezbednije. Naime, zbog objektivne verovatnoće da se među najbolja četiri nađu dva izraelska kluba.

Izabrane vesti

Večeras je na zvaničnim kanalima FIBA Lige šampiona informacija o Beogradu kao domaćinu osvanula je večeras, što je pomalo iznenađujuće budući da je prethodnih sezona konkurs raspisivan nakon četvrtfinala takmičenja, posle kojeg su učesnici Fajnal fora mogli i sami da konkurišu za organizaciju turnira.

Dakle, od te prakse se očigledno odustalo, a Beograd će treći put u šest godina biti jedan od košarkaških centara Evrope, što svakako i zaslužuje.






tagovi

FIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara