Finiks prokockao 17 razlike u šest i po minuta, Irving kao navijen i heroj Moris! Bledso i Janis razbili šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 09.11.18. | 08:32

Boban Marjanović odigrao nešto više od 12 minuta, bez značajnijeg učinka, Miloš Teodosić skupio četiri minuta

Košarkaši Portlanda nastavili su seriju dobrih igara i trijumfom nad Los Anđeles Klipersima rezultatom 116:105 i zadržali se pri vrhu tabele u Zapadnoj konferenciji.

Bila je to utakmica koju Klipersi teško da su mogli da dobiju, uprkos tome što su držali dobar pritisak najveći deo utakmice. Ipak, kada je bilo najvažnije, Klipersi nisu imali dovoljno prisebnosti da ostanu u korak s protivnikom.

Izabrane vesti

U redovima Trejlblejzersa čak petorica su imali dvocifreni broj poena, a Demijan Lilard i Si Džej Mekolum su iskombinovali 48 poena pre nešto više od 19.000 gledalaca u Moda Centru.

Uprkos tome što su u nekoliko situacija uspeli da izgrade komotnu, dvocifrenu razliku, uključujući i period u ranoj fazi poslednje četvrtine, Trejlblejzersi nikako nisu uspeli da se otresu tvrdoglavih Klipersa i završen utakmicu kako su želeli. Portland bi otišao na devet poena viška na kraju prve deonice, gosti bi ekspresno odgovorili u nastavku. Al Faruk bi ubacio trojku za 78:68 na nešto više od pet minuta pre kraja treće četvrtine, Klipersi bi do odlaska na odmor nadigrali rivala sa 13:6 i tako uveli meč u neizvesnu završnicu.

Portland je ušao u mirnije vode posle dva pogotka Jusufa Nurkića sa slobodnih bacanja za 97:85, posle čega su igrači s klupe uradili veliki deo posla. Klipersi su uspeli da stignu najbliže do 107:101 posle ispravnog hica Galinarija na nešto manje od tri minuta, ali je Portland u životu održao Nurkić. Ovog puta gosti nisu imali spreman odgovor.

Demijan Lilard je ubacio 25 poena (11/25 iz igre, 3/7 za tri), dok ga je Si Džej Mekolum ispratio s 23 poena (8/20 iz igre), uz sedam uhvaćenih lopti i dve asistencije. Jusuf Nurkić je bio nadomak dabl-dabl sa 16 poena i devet skokova, uz tri blokade za 23 minuta na terenu.

Klipersi su meč ponovo odigrali bez Ejverija Bredlija zbog istegnuća levog članka, dok je Tobijas Haris zbog gripa bio pod znakom pitanja do pred samu utakmuicu. Na kraju je odigrao 36 minuta i imao 15 poena (6/16 iz igre) i 11 skokova. Danilo Galinari je bio najefikasniji sa 20 poena. Boban Marjanović je počeo utakmicu u startnoj petorci, ali je skupio tek 12 minuta, uz po četiri poena (2/5 iz igre) i skoka. Miloš Teodosić je igrao samo četiri minuta i imao jednu uhvaćenu loptu.

Košarkaši Finiksa bili su na odličnom putu da protiv Bostona još malo razbiju monotono crvenilo u koloni pobeda i poraza, ali su se ipak raspali u završnici i onda položili oružje u produžetku! Boston je slavio rezultatom 116:109 i tako naneo Sansima deveti poraz u sezoni.

Veliki preokret Kelta inspirisao je Kajri Irving, koji je prosto bio nezaustavljiv u poslednjoj četvrtini i produžetku Od svojih 39 poena, čak 18 ubacio je u pomenutom intervalu i tako pomogao Bostonu da nadoknadi čak 22 poena minusa, odnosno gotovo nestvarnim poduhvatom istopi 17 poena zaostatka iz završnih šest i po minuta utakmice. Irving je ubacio i prvih šest poena nastavka, da bi onda Markus Moris preuzeo velike zasluge za pobedu. Njegova je bila trojka kojom je Boston na tek nešto više od sekund izjednačio rezultat i praktično odveo utakmicu u produžetak kod rezultata 100:100. Istina, Sansi su napravili veliku grešku kod preuzimanja, pa su tako Buker i Kenan otišli na Irvinga i tako ostavili prostor za asistenciju koja ih je razorila.

Devin Buker je svim silama gurao Finiks ka pobedi, na kraju ubacio čak 38 poena, od čega 12 u četvrtoj deonici, ali Sansi su ponovo ostali bez plena i nisu mogli da zaustave sunovrat. Ti Džej Voren je dopisao 29 poena, dok je Deandre Ejton imao 14 poena i 10 skokova.

Ukratko, najluđi deo utakmice bio je spakovan u 35 sekundi. Počelo je Irvingovom trojkom, onda ukradenom loptom posle koje je Džejlen Braun rešio kontru za 98:97 u korist Sansa, na sedam sekundi pre kraja. Voren je odgovorio s dva bacanja, a onda se Moris izdigao u nebeske visine i presudio domaćinu.

Ne treba zaboraviti – Boston je na poluvremenu gubio s celih 20 poena razlike (55:35).

Ozbiljnu košarkašku lekciju dobio je Golden Stejt na svom terenu od Milvokija! Baksi su dominantnom igrom razbili branioca titule i pobedili ga sa ubedljivih 134:111. Ove sezone Baksi zaista predstavljaju ozbiljnu silu koja možda može čak i ozbiljnije da se uključi u borbu za finale na Istoku.

Stiv Ker je doživeo jedan od najtežih poraza otkako je preuzeo tim u maju 2014. godine.  

Utakmica je bila otvorena u prvoj četvrtini, a Voriorsi su čak imali vođstvo (32:29), gde se odbrana i nije igrala mnogo. Ništa nije ukazivalo da bi Golden Stejt mogao da doživi brodolom na svom terenu, ali onda je u poseldnjih šest minuta druge četvrtine postalo jasnije šta se sprema. Baksi su otišli na velikih 15 poena viška gotovo ekspresno i do kraja utakmice nisu ispuštali vođstvo, a pa čak ni dvocifrenu prednost. 

Erik Bledso je vodio utakmicu sa 26 poena (10/12 iz igre), dok je Janis Adetokunbo skupio 24 poena i devet skokova. U redovima Golden Stejta najvažniji igrači imali su jako loše veče. Kevin Durant je uspeo da skupi 17 poena, ali uz 6/15 iz igre. Stef Kari gotovo da je bio bezopasan sa 10 poena i 5/14 iz igre, odnosno sva četiri promašaja sa distance. Klej Tompson je bio najefikasniji sa 24 poena (9/15 iz igre).

NBA - REZULTATI

Oklahoma – Hjuston 98:80
/Džordž 20 – Harden 19/

Finiks – Boston 109:116, pp
/Buker 38 – Irving 39/

Portland – LA Klipers 116:105
/Lilard 25 – Vilijams 20/

Golden Stejt – Milvoki 111:134
/Tompson 24 – Bledso 26/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

Foto: Reuters


tagovi

Finiks SansIgor KokoškovBoston SeltiksKajri IrvingMilvoki BaksGolden Stejt VoriorsJanis AdetokunboKlej TompsonBoban MarjanovićMiloš Teodosić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara