Šejn Larkin (MN press)
Šejn Larkin (MN press)

Galatasaraj ponizio evropskog šampiona, Micić i Larkin neprimetni

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.05.22. | 21:15

Anadolu Efes na startu polufinala plej-ofa Turske pretrpeo jedan od najtežih poraza u novijoj istoriji

Očekivali su najvijači Anadolu Efesa da će se njihovi ljubimci posle odbrane evropske krune prošetati i do titule šampiona Turske koja sija u njihovim vitrinama još 2019. godine. Međutim, dvostruki kontinentalni šampioni su se obrukali u prvoj utakmici polufinala protiv Galatasaraja na svom terenu (70:105), što im je jedan od najubedljivijih poraza u novijoj istoriji.

Prva četvrtina nije najavljivala ovakovo poniženje Pivara koji su igrali u kompletnom sastavu (16:18). Ali, u drugoj deonici Galata je značajno počela da diže prednost, da bi u trećoj potpuno slomila protivnika koji je u tih deset minuta postigao samo 17, a primio čak 36 poena.

Izabrane vesti

Posebno je bilo mučno za navijače Efesa polovinom poslednje četvrtine kada je Galatasaraj došao do praga od čak 40 poena prednosti (59:98).

Domaćin je do kraja uspeo da smanji razliku, ali ne i da umanji bruku koju su mu gosti priredili najviše zahvaljujući Di Bostu (22 poena), Kananu (15), Blekširu (11 poena, 7 skokova), Krevišu (11 poena, 7 skokova) i Kabači (10 poena, 10 skokova).

Vredni pomena kod domaćina, ali samo što se tiče poena, bili su Guven (15 poena, 7 skokova), Plajs (11 poena) i Singlton (10 poena), dok je udarni tandem Efesa Micić i Larkin ubacio zbirno sedam poena, odnosno tri i četiri.

Revanš se igra prekosutra, a domaćin je ekipa Galatasaraja.


tagovi

Anadolu EfesVasilije MicićKK GalatasarajŠejn Larkin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara