Vejd Boldvin (Screenshot - Youtube.com)
Vejd Boldvin (Screenshot - Youtube.com)

Glavni "krivac" za veliki uspon Makabija najbolji igrač Evrolige u martu

Vreme čitanja: 1min | pon. 03.04.23. | 12:29

Vejd Boldvin proglašen za MVP-a meseca

Makabi žari i pali Evroligom, dobio je šest utakmica zaredom, došao na prag plej-ofa, a vrlo blizu i visokog petog mesta. Najzaslužniji za veliki uspon Ponosa Izraela je američki košarkaš Vejd Boldvin.

Američki bek je u martu beležio 18,7 poena i pet asistencija po nastupu, uz prosečan indeks korisnosti od 20,3. To mu je donelo i zvanje MVP-a meseca u Evroligi. Potpuno zasluženo.

Izabrane vesti

Bivši košarkaš Olimpijakosa, Bajerna i Baskonije je bio drugi najbolji strelac takmičenja u martu, šesti najbolji asistent i četvrti igrač sa najvećim prosečnim indeksom, a njegova ekipa je dobila šest od sedam odigranih mečeva. Nije bilo teško izabrati najkorisnijeg igrača za šestog meseca u sezoni.

Boldvin je predvodio Makabi prema indeksu korisnosti, poenima i asistencijama ili čak u sve tri pomenute kategorije na pet od sedam martovskih mečeva, pa je očekivano prvi put u četvorogodišnjoj karijeri (120 utakmica) na najvećoj kontinentalnoj pozornici dobio mesečno prizanje.

Postao je tako prvi igrač Makabija koji je dobio pomenutu nagradu, koju Evroliga dodeljuje već 18 sezona, još od Aleksa Tajusa kojem je to za rukom pošlo u januaru 2019. godine.

Pre njega su za najbolje birani Monakov Majk Džejms (oktobar), sjajni Saša Vezenkov iz Olimpijakosa (novembar i februar), bek Crvene zvezde Luka Vildoza (decembar) i centar Bajerna Ogastin Rubit (januar).

Nagrada će Vejdu Boldvinu biti uručena u poslednjem kolu ligaškog dela, kada Makabi u Menora Mivtahim Areni bude ugostio Real Madrid (13. april, 20.05).


tagovi

Vejd BoldvinKK Makabi Tel AvivEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara