©AFP
©AFP

Harden nije poništio majstorstvo Džimija Batlera, Majami u Filadelfiji prekinuo crni niz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.02.23. | 03:54

Iskusno krilo zablistalo u odlučujućim trenucima utakmice - 101:99

Fenomenalni as Majami Hita Džimi Batler bio je faktor odluke u Filadelfiji, gde je prekinuo seriju od četiri uzastopna poraza svog tima i učvrstio ga na sedmom mestu Istočne konferencije (101:99).

Iskusno krilo Majamija postiglo je sve poene svoje ekipe u poslednja tri i po minuta, uključujući i sjajno polaganje, u stilu legendarnog Majkla Džordana, na drugi obruč minut i po pre kraja. Batler je jednim postignutim bacanjem 8,8 sekundi pre kraja postavio konačan rezultat meča, mada je Džejms Harden imao napad za pobedu, ali je promašio šut za tri poena i tako postao dragičar svoje ekipe.

Izabrane vesti

Batler je bio najefikasniji igrač svog tima sa 23 postignuta poena, a jedna asistencija mu je nedostajala za trip-dabl, pošto je imao i 11 skokova. Dabl-dabl učinak imao je i najefikasniji igrač meča Džoel Emid (27 poena, 12 skokova), dok je Tajris Maksi postigao 23, a Harden 20 poena. Ipak, Majami je imao daleko više igrača koji su radili važan posao iz drugog plana, što je uz raspoloženog Batlera predstavljalo osnovnu prevagu na utakmici.

Majami je tokom najvećeg toka meča bio u vođstvu, ali nijednom nije imao dvocifenu zalihu što je otvorilo mogućost Siksersima da se potpuno vrate u meč i čak dođu i do kratke prednosti u završnici.

Šarlot je u "fenjeraškom" derbiju Istočne koferencije zakucao za dno tabele Detroit Pistonse, nanevši im 47 poraz u sezoni (117:106). Sa druge strane, ovo je bilo jubilarno 20. slavlje Stršljenova, koje je predvodio Teri Rozije sa 22 postignuta poena. Zanimljivo, poen više od njega ubacila su dvojica igrača Detroita, a to su Hamidu Dijalo i Džejms Vajsmen. Ipak, domaćin je bio u dvocifenu prednost tokom najvećeg toka utakmice, imao je Šarlot i veliki pad tokom poslednje deonice, kada se protivnik spustio na svega pet poena zaostatka (99:104), ali se do kraja meča sve vratilo na svoje mesto i nije bilo prevelike drame po pitanju konačnog ishoda.

Detroit je u svojim redovima imao i četvrtog najeifkasnijeg igrača meča, Marvina Beglija, koji je postigao 21 poen, ali je Šarlot imao još četvoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, tačnije znatno više raspoloženih igrača u svojim redovima, što je predstavljalo osnovnu pregavu kada je u pitanju slavlje Hornetsa.

REZULTATI:

Šarlot - Detroit 117:106

/Rozije 22 - Dijalo, Vajsmen 23/

Filadelfija - Majami 99:101

/Embid 27 - Batler 23/

Njujork - Boston 109:94

/Kvikli, Rendl 23 - Brogdon 22/

Nju Orleans - Orlando 93:101

/Ingrem 25 - Bankero 29/



tagovi

Džimi BatlerDžejms HardenMajami HitFiladelfija Seventisiksers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara