Najbolja petorka (Foto: Evrokup)
Najbolja petorka (Foto: Evrokup)

Izabran idealan tim Evrokupa

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 14:14

U prvoj petorci Ti-Džej Šorts, Ajzea Majk, Gabrijel Olaseni, Metju Morgan i Trevijon Vilijams

Nakon što je za najboljeg mladog igrača Evrokupa izabran Zakari Rizaše, sada je imenovana i prva petorka drugorangiranog evropskog takmičenja u kojoj se nalaze plejmejker Pariza Ti-Džej Šorts, tandem London Lajonsa Met Morgan i Gabrijel Olaseni, te centar nemačkog Ulma Trevijon Vilijams i Ajzea Majk iz Burga.

Tim predvodi Šorts koji je u tekućoj sezoni lider prvog favorita za osvajanje šampionske titule. Američki košarkaš koji poseduje papire Severne Makedonije je prosečno po utakmici beležio 18 poena (drugi strelac takmičenja) i 7,5 asistencije (prvi). Bio je proglašavan za MVP prvog, desetog i 12. kola, kao i četvrtfinalnih i polufinalnih duela, a po svemu sudeći će biti proglašen i za najkorisnijeg igrača celokupnog takmičenja.

Izabrane vesti

Ajzea Majk, momak sa kojim će se odmeriti u velikom finalu, najzaslužniji je što je Burg na korak od plasmana u Evroligu. Majk je predvodnik drugog francuskog predstavnika u poenima (12,8) i indeksu korisnosti (14), Takođe je bio među liderima u skokovima (4,2) i ukradenim loptama (1,6), a svoje brojke je još više podigao i nokaut fazi.

Tandem Lajonsa - Olaseni i Morgan predstavlja udarni duo najprijatnijeg iznenađenja ovogodišnjeg izdanja. Prvi je po meču postizao 15,5 poena, drugi pet više, a udruženim snagama su uspeli da ekipu odvedu do prvog polufinala nekog evropskog takmičenja u istoriji kluba. Što se tiče Vilijamsa, on je jedini predstavnik nekog tima u prvoj petorci koji nije bio među četiri najbolja, što dovoljno govori o njegovoj dominaciji. Za samo 18 utakmica je uknjižio 12 dabl-dablova čime je izjednačio rekord Vladimira Golubovića iz sezone 2013/14. Prosečne brojke mu iznose 14,8 poena, 10,8 skokova i 4,3 asistencije.

Finalna serija Evrokupa u kojoj se sastaju ekipe Pariza i Burga počinje sutra, i igra se do dve pobede.









tagovi

Evrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara