Nikola Jokić (Foto: AFP)
Nikola Jokić (Foto: AFP)

Jokić prekinuo Denverovu crnu seriju i odveo ga u plej-of (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.03.23. | 02:29

Srpskom centru jedna asistencija nedostajala za novi tripl-dabl; Nagetsi se se dugo mučili sa Detroitom, ali su ga na kraju ubedljivo savladali

Izašao je Denver iz krize. Na krilima Nikole Jokića (jedna asistencija mu nedostajala za novi tripl-dabl), svog najboljeg igrača i prvog favorita za osvajanje MVP nagrade ekipa Denvera prekinula je seriju od četiri vezana poraza ubedljivo savladavši Detroit u gostima – 119:100.

Trijumfom nad Pistonsima Nagetsi su postali prvi tim iz Zapadne konferencije što je matematički obezbedio mesto u plej-ofu, uveličavši tako 400. pobedu Majkla Melouna u trenerskoj karijeri. Mogla je ekipa iz Kolorada ranije da se domogne plej-ofa, ali je upala u blagu krizu i vezala četiri poraza. Ipak, uspela je da se izvuče iz kanala i pobedom nad Pistonsima vrati se na pobednički put.

Izabrane vesti

Ipak, utisak je da se Melounovi momci i pored ubedljive pobede nisu ostavili bogzna kakav utisak. Iako su preko puta sebe imali poslednjeplasirani tim Istočne konferencije, ekipu koja je ostvarila najmanje pobeda ove sezone (svega 16), Denver se dugo mučio da slomi rivala. Pistonsi su poslužili kao odličan primer koliko je timu iz Kolorada samopouzdanje poljuljano posle vezanih poraza, bili su ravnopravan takmac tokom uvodne tri četvrtine, a čak su i u četvrtu poveli zahvaljujući seriji 5:0.

Delovalo je kao da nas očekuje neizvesna završnica, ali je onda usledilo furioznih desetak minuta gostiju. Denver je u poslednjoj deonici napravio seriju 33:6, i to praktično bez poenteskog učinka Nikole Jokića (ubacio dva poena u četvrtoj četvrtini), i upisao najubedljiviju pobedu još od prvog marta.

Manjak konkretnog učinka u poslednjoj četvrtini Jokića je koštao novog tripl-dabla. Za isti mu je nedostajala jedna asistencija, ali je i pored toga ponovo bio najbolji igrač na terenu. Zabeležio je devet asistencija, deset skokova, po jednu blokadu i ukradenu loptu i upisao 30 poena uz šut iz igre 14/18!

Jokiću je najveću podršku pružio Kaldvel Poup sa 20 poena, Mari je uz 19 koševa zabeležio i 10 asistencija, a po 15 poena dodali su Porter Džunior i Gordon. Na suprotnoj strani istakao se Mekgruder sa 20 poena, Duren je ubacio 15 (pride imao i 13 skokova), dok su Vajsmen i Ajvi meč završili sa po 14 koševa.

Janis Adetokunbo, jedan od dvojice glavnih Jokićevih protivkandidata u trci za MVP nagradu, odigrao je protiv Indijane nešto slabiju partiju od srpskog centra. Opet, bio je najistaknutiji pojedinac meča sa 25 poena, devet skokova i pet asistencija, mada to nije pomoglo Milvokiju da izbegne poraz od Pejsersa - 139:123.

Odlično su Baksi otvorili meč, rano stekli dvocifrenu i sve do sredine treće četvrtine bez većih problema je održavali. Međutim, u finišu treće deonice Indijana je napravila seriju 11:0 i unela neizvesnost pred poslednju deonicu (101:101). A onda su Pejsersi na krilima Endrjua Nembharda (11 poena u poslednjoj četvrtini) režirali preokret na koji Baksi nisu imali odgovor. Dominaciju Indijane u tim trenucima najbolje oslikava zakucavanje Majlsa Tarnera baš preko Janisa.

Grk je u finišu zapeo ne bi li vratio ekipu u život i zakuvao utakmicu u samom finišu, ali je samo uspeo da popravi individualni učinak koji pred poslednjih 12 minuta i nije bio po njegovim uobičajenim standardima. Pomenuti Nembhard bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 24 poena, Nesmit je ubacio 22, a Hild je pripomogao sa 20 koševa.

Na suprotnoj strani Holidej je sa 19 poena, sedam skokova i 11 asistencija bio od najveće pomoći Adetokunbu, mada je vrlo sličan učinak imao i Mekonel (19 poena, tri skoka, 12 asistencija).

NBA REZULTATI

Petak

Detroit - Denver 100:119

/Mekgruder 20 - Jokić 30/

Bruklin - Sakramento 96:101

/Bridžes 23 - Sabonis 24/

Toronto - Oklahoma 128:111

/Sjakam 25 - Gildžes Aleksander 29/

Milvoki - Indijana 123:139

/Adetokunbo 25 - Nembhard 24/



tagovi

Nikola JokićNBA ligaDenver NagetsDetroit Pistons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara