Dejan Radonjić (©Star sport)
Dejan Radonjić (©Star sport)

Još jedan problem za Radonjića: Marković nije dobro

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.02.22. | 23:30

"Ogromna je potrošnja. Žestok je napor koji imamo svih ovih meseci", rekao je trener Zvezde posle pobede nad Fenerbahčeom

Snažna utakmica, velika potrošnja, ali na kraju sjajna pobeda košarkaša Crvene zvezde protiv Fenerbahčea u zaostalom meču 19. kola Evrolige. Posle utakmice Dejan Radonjić nije krio zadovoljstvo istakavši da je savladan protivnik koji poseduje veliki kvalitet. Uz to povredio se još jedan igrač - Stefan Marković.

Zvezda je došla do trijumfa svega nekoliko dana posle meča u Atini gde je takođe imala priliku da trijumfuje, ali je na kraju Panatinaikos imao više koncentracije. Sada u Beogradu je situacija bila drugačija. Crveno-beli su zadržali smirenost u finišu i upisali još jedan trijumf u elitnom takmičenju.

Izabrane vesti

"Teška utakmica, dve utakmice u vrlo kratkom roku. Odigrali smo dobro u većem delu prvog poluvremena. U nastavku smo napravili neke greške u odbrani. U poslednjih nekoliko minuta smo odigrali pametno", počeo je Radonjić.

Trener Zvezde nije poznat po tome da traži čelendže tokom utakmice, međutim sada je to uradio i to u ključnom momentu. Radonjić je u četvrtoj četvrtini zatražio da se pregleda snimak i ispostavilo se da je doneo pravu odluku.

"Bila je teška situacija.... da kažem, nije se dobro videlo. Meni je izgledalo da je njihov igrač izbacio, iskoristili smo tu mogućnost da probamo da dođemo do poseda i ispostavilo se da je bila dobra odluka. Na kraju smo došli do pobede".

Zvezda je u prvom poluvrmenu imala i dvocifrenu prednost. Ipak, Fenerbahče je to uspeo da istopi u drugom poluvremenu pa je još jednom viđena uzbudljiva završnica.

"To može da se analizira. Smatram da prolazimo kroz tešku sezonu, imali smo mnogo problema posle nove godine. Odigrali smo 12 utakmica u 30 dana. Više smo bili u krevetu nego na terenu u jednom periodu. Dešavaju se mnoge situacije, što se tiče večerašnjeg duela, bilo je evidentno da u nekim momentima fali energije, oseća se da smo bili pre nekoliko dana u velkom naboju i da je potrebno vreme za regeneraciju kojeg nema. Meč je takav bio da smo imali dobre periode i periode gde smo grešili. Treba reći da ne zavisi sve od nas, igra i protivnik koji ima izuzetan kvalitet.

Za kraj je ponovo bilo reči o zdravstvenom biltenu.

"Nismo kompletni, Cirbes je imao zahvat, nije još spreman. Ogromna je potrošnja. Žestok je napor koji imamo svih ovih meseci. Marković nije dobro, mora da se napravi snimak, videćemo", zaključio je trener Zvezde.


tagovi

Dejan RadonjićKK Crvena zvezdaStefan Marković

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara