Majstorović i Vasić (©FIBA)
Majstorović i Vasić (©FIBA)

Još jedan veliki preokret Orlova: Basketaši pobegli sa ivice poraza, pao je i Portoriko

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.06.22. | 15:19

Dejan Majstorović i drugari slavili 21:19

Ponovo su Orlovi bili na ivici poraza, kao i u prvom susretu na Svetskom kupu. Uspeli su prvo da se izvuku protiv Novog Zelanda (21:19), a onda slično da ponove i protiv Portorika - 21:19.

Prvi deo okršaja je protekao potpuno u znaku protivnika, ali su u završnici zaigrali naši basketaši mnogo bolje i režirali još jedan veliki preokret. Na prvoj utakmici su okrenuli meč iako su gubili pet razlike, a sada su bili u zaostatku od šest poena u jednom trenutku.

Izabrane vesti

Ušli su Srbi mlako u drugi susret, dopustili su protivniku da brzo stekne visoku razliku. Kada su Portorikanci pogodili za 9:3, bilo je jasno da naši moraju da se trgnu. Branković je preuzeo odgovornost i počeo da topi prednost rivala... Njegovim stopama je nastavio Majstorović.

Kada je Stojačić zakucao i smanjio na 11:10, meč je postao znatno zanimljiviji. Vasić je doneo izjednačenje 14:14, ali su Portorikanci ponovo znali kako da odgovore. Poveli su 18:14 i saterali naše uza zid.

Od tog trenutka Orlovi su odigrali bez greške. Ređali su dobre poteze, smanjivali prednost rivala, a onda i u najvažnijem trenutku preuzeli vođstvo. Majstorović je doneo prednost 20:18 i tada je bilo jasno da je upisana druga pobeda.

"Izuzetno su snažni protivnici, sve utakmice su teške, moramo da budemo fokusirani od prvog do desetog minuta", rekao je Stojačić posle pobede. "Uvek se fokusiramo na našu igru, uvek dajemo sto odsto. Mislim da danas nismo igrali dobro, ali siguran sam da ćemo biti bolji".

Naredne mečeve Srbiju čekaju u četvrtak. Prvi protivnik biće Brazil, a drugi Francuska. Naš tim trenutno ima skor 2-0, a da bi se plasirao u četvrtfinale potrebno je da zauzme neko od prva dva mesta u grupi.



tagovi

Basket 3x3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara