Košarkašice Srbije U18 (©KSS)
Košarkašice Srbije U18 (©KSS)

Košarkašice Srbije kreću u pohod na A diviziju

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.07.22. | 12:12

Naše devojke prvi meč u Sofiji igraju protiv Irske u nedelju

Košarkašice Srbije do 18 godina otputovale su u Sofiju, gde ih čeka učešće na Evropskom prvenstvu B divizije. Takmičenje startuje 30. jula, a završava se 7. avgusta. Naše devojke prvi meč igraju u nedelju protiv Irske.

Pred polazak na put selektor Milan Vidosavljević odredio je tim koji će predstavljati Srbiju i tražiti recept za ulazak u elitnu diviziju. Na spisku se nalaze: Milica Đokić, Bojana Talijan, Ivona Miljanić, Ana Milanović, Anja Đukić, Marija Avlijaš, Katarina Knežević, Dunja Zečević, Sara Vasiljević, Jovana Jevtović, Tara Biočanin i Jovana Spasovski.

Izabrane vesti

Srpski tim je na okupu od 23. juna, tokom priprema odigrao je i nekoliko prijateljskih utakmica, a posebno dobar test bio je turnir u Češkoj, koji su naše devojke osvojile bez poraza u konkurenciji selekcija iz A divizije.

"Moram reći da sam veoma zadovoljan pripremama. Smatram da smo napravili dobar posao, sve što je zamišljeno je sprovedeno i sa te strane možemo da budemo zadovoljni", rekao je selektor Vidosavljević. "Sve igračice koje su bile pozvane dale su maksimum i samim tim podigle i treninge na viši nivo. Imali smo dve utakmice protiv Velike Britanije, nakon toga smo otišli u Češku gde smo odigrali veoma jak turnir protiv selekcije domaćina, Izraela i Finske. Imajući u vidu da su sve te ekipe učesnice A divizije, pobede nad njima mnogo su nam značile, pre svega da pokažemo sami sebi koliko možemo. Ja verujem u ove devojke i smatram da stvarno mogu mnogo. Vredno su radile celo leto, posvetile su se maksimalno i sada je došlo vreme da se to i naplati".

Voljom žreba, naše devojke su u prvom kolu slobodne, potom do kraja takmičenja po grupama nemaju predah. U grupi su sa selekcijama: Austrije, Danske, Irske i Rumunije. Po dve najbolje ekipe plasiraće se u četvrtfinale. U prvoj eliminacionoj rundi naš tim ukrša sa grupom gde su: Island, Norveška, Holandija i Slovačka.

"Ne krijemo da idemo na Evropsko prvenstvo sa najvišim ambicijama. Poštujemo sve protivnike u grupi, idemo utakmicu po utakmicu. Svaka sledeća je najvažnija. Videćemo na kraju za šta će to biti dovoljno. Zahvalio bih se Košarkaškom savezu Srbije i potpredsednici za žensku košarku Ani Joković, koji su nam kao i svaki put do sada omogućili najbolje uslove za rad, potrudili se da nam ništa ne nedostaje i da sve prođe u najboljem redu", podvukao je Vidosavljević, uz koga su u stručnom štabu i asistenti Tamara Bajić i Aleksa Stamenković, skaut Nemanja Ćulafić, fizioterapeut Marko Đurković, doktor Aleksandar Čokanović i tim menadžer Jelena Popović.

D grupa - Srbija, Austrija, Danska, Irska, Rumunija

Prvo kolo (30. jul)

17.15: Irska – Danska

19.15: Austrija – Rumunija

Drugo kolo (31. jul)

15.15: Srbija – Irska

17.30: Danska – Austrija

Treće kolo (1. avgust)

15.00: Rumunija – Danska

19.30: Austrija – Srbija

Četvrto kolo (2. avgust)

15.15: Irska – Austrija

17.30: Srbija – Rumunija

Peto kolo (3. avgust)

17.15: Danska – Srbija

19.30: Rumunija – Irska


tagovi

Košarkaški savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara