Entoni Dejvis (© AFP)
Entoni Dejvis (© AFP)

Kreće NBA, a tu su i saveti: Gledamo ka Maksiju i Dejvisu

Vreme čitanja: 4min | uto. 18.10.22. | 17:08

Večeras su na programu dve sjajne utakmice u najjačoj ligi na svetu

Vežite se, polećemo. Odbrojavanju je došao kraj, nova NBA sezona večeras i službeno počinje. Sve ono šta se događalo ovog leta u najboljih košarkaškim klubovima na svetu opisalo smo detaljno u našim vodičima koje smo objavljivali prošle sedmice, a sada je red da se okrenemo utakmicama. Večeras su na rasporedu dve - u 1:30 po našem vremenu sezonu otvaraju Boston i Filadelfija, a u 4:00 igraju Golden Stejt i Lejkersi. Donosimo vam nekoliko naših saveta za klađenje na te utakmice.

BOSTON SELTIKS - FILADELFIJA SEVENTI-SIKSERS (klađenje na meč, tip 2, kvota 2,30)

Izabrane vesti

S obzirom na to da je Boston prošle sezone igrao u velikom finalu, a Filadelfija doživela još jedno razočarenje u plej-ofu, ova opklada bi nekome mogla da izgleda pomalo nelogično ili čak smešno. Ipak, ova kvota je definitivno izazovna da je ne stavite na tiket. Zašto? Počinjemo od Bostona - nakon velikog finala izgledalo je da će sve biti ok nakon što su doveli kvalitetna pojačanja, ali onda je usledeo skandal s trenerom Imeom Udokom koji je suspendovan za celu sezonu. Na to su se nadovezale neke povrede i atmosfera u redovima Seltiksa više nije na nivou. Velika stvar za njih je činjenica da im je povređen Robert Vilijams pa će Boston protiv Džoela Embida igrati samo s Alom Horfordom i Lukom Kornetom. Horford je u prošlosti više puta dokazao da može da igra dobro protiv Embida, ali s obzirom na njegovih 36 godina nije za očekivati da će moći da čuva jednog od najboljih centara na svetu celu utakmicu. Filadelfija, s druge strane, nema problema. Nema nikoga s povredom, a ovog leta su doveli nekoliko odličnih pojačanja poput Pi-Džej Takera i DiEntoni Meltona. Žele da pokažu da su za samu elitu NBA lige, a nema puno boljih pozornica za dokazivanje od otvaranja lige u gostima kod aktualnog prvaka konferencije.

TAJRIS MAKSI (broj poena na meču (18,5), tip više, kvota 1,85)

Četiri utakmice je igrala Filadelfija u pripremama, u sve četiri upisala pobede, a u tri je Tajris Maksi izgledao neverovatno. Bruklinu je postigao 20 poena za 14 minuta, Klivlendu prvi put 21 poen u 15 minuta, a drugi 19 poena u 25 minuta. U zadnjoj utakmici protiv Šarlota nije imao dobro izdanje (9 poena u 27 minuta, šut 3/13), ali uzorak je tu. Maksi je prošle sezone pokazao da se može da računa na njega u ozbiljnim utakmicama, a sada se očigledno nametnuo kao deo 'velikog trija' Filadelfije koji bi trebao da nosi Sikserse ove sezone. Maksi odlično koristi sve ono šta mu ponude Embid i Harden, dobio je veliko poverenje trenera Doka Riversa pa može da uzme svaki šut koji poželi, a s 22 godine ima onu mladenačku hrabrost koja će mu doneti dosta navijača. Maksi je sjajan igrač, ispred njega je velika sezone i pokazat će to već u prvoj utakmici.

GOLDEN STEJT VORIORS - LOS ANĐELES LEJKERS (zbir poena na meču (225,5), tip više, kvota 1,85)

Biće večeras veselo u San Francisku. Stef Kari i društvo će da dobiju prstenove za osvajanje naslova prvaka prošle sezone, a u goste im dolaze LeBron i Lejkersi. Voriorsi su favoriti na utakmici, ali mi bi ipak izbegli da se kladimo na ishod utakmice. Više nam se čini da bi odbrane na večerašnjoj utakmici mogle da budu slabije nego inače šta nije čudno jer je otvaranje sezone, ali i jedni i drugi imaju problema jer su menjali, Voriorsi manje, Lejkersi više, roster pa će trebati neko vreme da se svi uigraju, posebno u fazi odbrane.

ENTONI DEJVIS (broj poena na meču (23,5), tip više, kvota 1,85)

Hoće li Entoni Dejvis napokon napraviti onaj još jedan korak koji mu nedostaje da postane istinski superstar? Ili to nećemo nikada da dočekamo? Teško je dati odgovore na ova pitanja, ali uoči ove sezone se iz redova Lejkersa često čulo kako je jako važno da Dejvis postane istinski vođa ekipe. On sam je govorio da je spreman te da i on očekuje od sebe velike stvari. Iako američki mediji pišu kako ima malih problema s povredom leđa, igraće večeras, a ako su najave iz Los Anđelesa tačne, mogao bi da ima dobru večer. Golden Stejt ima solidne visoke igrače za odbrambene dužnosti, ali ni Drejmond Grin, ni Kevon Luni, ni Džejms Vajzmen nisu kapacitet za zaustavljanje Dejvisa ako on bude na najvišoj razini.

Piše: Emir Fulurija


tagovi

NBA ligaEntoni DejvisLos Anđeles Lejkers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara