©Starsport
©Starsport

Ledej sjajan na debiju za Azerbejdžan, ali i 22 poena malo za pobedu

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.02.24. | 21:09

Košarkaš Partizana inspirisan na prvom reprezentativnom izazovu, ali bez adekvatne podrške saigrača (53:72)

Individualno gledano, Zek Ledej nije mogao da poželi bolju premijeru, međutim 22 poena, šest skokova i tri asistencije u dresu Azerbejdžana pali su u senku poraza od Švajcarske (53:72).

Uprkos odličnom ulasku u susret gostiju oslikanom kroz dvocifrenu prednost sa kojom su otišli na prvi odmor, Švajcarci su se probudili već u drugoj deonici i nadoknadili zaostatak da bi u preostala dva kvartala režirali rutinsku pobedu.

Izabrane vesti

Posebno inspirisan u redovima Švajcarske bio je Selim Fofana sa19 poena, a pretio ga je Entoni Polit koji je postigao tri manje. Uz pomenuti dvojac, dvocifren u redovima pobedničkog tima bio je Mišel Ofik Enzege koji je uz 11 poena zabeležio i deset skokova.

Kada je u pitanju učinak Azerbejdžana, uz Ledeja koji je pogodio šest od 10 šuteva iz igre, uz dva od četiri za tri poena, Donat je upisao devet poena, dok jejedan manje postigao Hacijeva.

Svoje veče je večeras imao i Majk Tobi, reprezentativac Slovenije koji je stao nakorak od dabl-dabla u pobedi nad Ukrajinom (87:73). Košarkaš Crvene zvezde postigao je 11 poena uz devet skokova, te je uz Jaku Blažiča predstavljao glavnu podršku sjajnom Klemenu Prepeliču koji je brojao do 30.


tagovi

Zek Ledej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara