Lorenzo Braun (©Starsport)
Lorenzo Braun (©Starsport)

Braun: Panatinaikos se ponaša kukavički! Žaljenje na sudijske odluke nije košarka

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.04.24. | 15:01

“Pripremaš se za utakmicu i ako pobediš – pobedio si. Ako izgubiš – izgubio si. Ne mešam se u ostale stvari”, kaže Amerikanac

Kada se Dimitrios Janakopulos odlučio da za trenera postavi Ergina Atamana, bilo je jasno da želi instant uspeh. Ali, takođe i da će ove sezone biti zapaljivo u Atini. Makabi je u četvrtfinalnoj seriji napravio brejk, grčki velikan u drugom meču odbranio Oaku, da bi usledio niz incidenata. Prvo na terenu, potom i van njega.

Turski trener dobio je otvorene pretnje, imao je ‘neželjene goste’ u svlačionici. Sukobio se članom Makabijeve delegacije, kojoj je tokom druge utakmice dobacivao prvi čovek Panatinaikosa. Dimitrios Janakopulos je posle dve godine došao na utakmicu, pravio je šou u prvim redovima i doprineo da tenzije porastu. Neće se stišati do treće i četvrte utakmice u Beogradu, gde će ‘Ponos Izraela’ dočekati atinski klub. A, koliko jako magnetno polje je napravljeno i koliko sve puca od elektriciteta vidi se i po Lorenzu Braunu.

Izabrane vesti

Američki organizator igre nije neko ko daje zapaljive izjave, ko se bavi stvarima van terena i upire prstom u druge, međutim, ovoga puta… Imao je koju da kaže na račun ljudi iz Panatinaikosa i pristiska koji vrše na sudije.

“Ne znam šta da kažem, ne učestvujem u ‘igrama’ putem društvenih mreža. Ne znam kako da objasnim njegovo (Panatinaikosovo prim. aut) ponašanje, to je bilo kukavički”, rekao je Lorenzo Braun za izraelske medije i nastavio u istom tonu:

“Žaljenje na sudije i njihove odluke nije košarka. Pripremaš se za utakmicu i ako pobediš – pobedio si. Ako izgubiš – izgubio si. Fokusiran sam samo na košarku. Ne mešam se u ostale stvari”.

Lorenzo Braun je u Atini bio ponajbolji igrač Makabija. U prvom meču je dao 16 poena, u narednom dva više. Delio je asistencije, kupio skokove, a Panatinaikos je ključnu razliku napravio onda kada je uspeo da primiri američkog veka i primora Odeda Kataša da posegne za drugim rešenjima.

I u idućim utakmicama će Lorenzo Braun biti glavna uzdanica kluba iz Tel Aviva, a još pre druge utakmice je ‘namirisao’ u kom smeru bi stvari mogle da se odvijaju. Stajao je sa obe noge na zemlji, očekivao snažniji odgovor Panatinaikosa nego u prvom meču.

“Prošle godine smo bili u istoj poziciji nakon pobede u prvoj utakmici protiv Monaka, na kraju smo izgubili seriju i nije se završilo kako smo želeli. Imamo igrače u timu koji su tada igrali, poznate su nam ove situacije i znamo kako da odreagujemo u određenim trenucima”.

Ukazao je i na veliki hendikep – Makabi je čitavu sezonu u tuđini. U Beogradu, daleko od kuće. Nema frenetične podrške. Da igra u Tel Avivu, siguran je da bi sve bilo drugačije. Da bi osnovni deo sezone završio među tri najbolje plasirana tima.

“Ova grupa ima poseban karakter i veliko srce. Naše samopouzdanje je do neba. Prošli smo kroz mnogo toga ove godine, zajedno smo iskusili teške stveri i osećam da nas je sve to pripremilo za ove trenutke, i da nas je dovelo tu gde jesmo”, poručio je Lorenzo Braun juče i zaključio:

“Da nije izbio rat, mogli smo da budemo domaćini u Minora Mivtačim areni i siguran sam da bismo ovu sezonu završili među prva tri u Evroligi. To zna i cela Evroliga”.



tagovi

EvroligaKK Makabi Tel AvivKK PanatinaikosLorenzo Braun

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara