Makabi ima bolji skor u Beogradu od Partizana i Zvezde

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.04.24. | 12:26

Verovali ili ne, ovo je istina

Kažu da je Beograd i domaći teren najveća prednost Partizana i Crvene zvezde u Evroligi. Konstatacija koja je uglavnom tačna, veći deo pobeda su večiti rivali obezbedili baš na domaćem terenu, doduše ove sezone to više važi za crno-bele, međutim na iznenađenje mnogih, Beograd je ove sezone zapravo najviše pomogao Makabiju.

Verovali ili ne Makabi je u glavnom gradu Srbije ostvario bolji skor od Partizana i od Zvezde.

Izabrane vesti

Izraelci su odigrali 16 mečeva u Pioniru. Od toga su upisali čak 12 pobeda. Da stvar bude još upečatljivija, kako je vreme prolazilo, Makabi se sve više navikavao na Beograd pa je ligaški deo Evrolige okončao sa čak sedam uzastopnih pobeda u beogradskom hramu košarke.

Jedini koji su dolazili do pobeda u Beogradu protiv Makabija su Olimpijakos, Barselona, Real Madrid i Crvena zvezda.

Razlozi dolaska Makabija u Beograd su već odavno poznati. Ponos Izraela je samo jedan meč odigrao u Tel Avivu i to protiv Partizana u prvom kolu kada su slavili. Dan kasnije izbio je rat sa Hamasom, a Srbija je otvorila vrata Makabiju da sve svoje mečeve Evrolige igra u Pioniru.

"Nismo srećni zbog razloga zbog kojeg smo u Beogradu, ali isto tako ne možemo da budemo srećniji i zahvalniji zbog načina na koji smo dočekani ovde. Svi su bili gostoprimljivi, potpuno otvoreni da nam olakšaju sve. Zaista želim da izrazim veliku zahvalnost svima koji su nam pomogli i koji nam i dalje pomažu. Nećemo to kao klub zaboraviti", rekao je Oded Kataš za Mozzart Sport.

Uprkos svim problemima, Makabi se sjajno snašao u Srbiji.

"Čekamo naravno da se rat okonča, niko ne želi da rat traje, svi hoćemo da se vratimo našem životu, ali do tada smo ovde u Beogradu i borićemo se za pobede. Dve stvari su slične za Beograd i Tel Aviv. Ljubav prema košarci. Makabi je nešto posebno za sve ljude u Izraelu, to se isto vidim ovde u Beogradu, košarka u Srbiji, a pre toga u Jugoslaviji je nešto posebno. Osećam to na svakom koraku dok sam u vašem gradu".

Igrajući u Beogradu su obezbedili plej-in koji igraju protiv Baskonije, samo što će sada igrati u Beogradskoj areni, umesto u Pioniru.

A kada smo kod Partizana i Zvezde. Njihove brojke kažu sledeće.

Partizan ima 12 pobeda i pet poraza na utakmicama na svom terenu. Crno-beli su pokvarili utisak nepobedivosti u Beogradu u finišu sezone kada su u Areni pobeđivali, Bajern, Olimpijakos i Real. Zato možemo da konstatujemo da je Makabi bolji jer ima jedan poraz manje od crno-belih u Beogradu.

Što se Zvezde tiče. Malo šta pozitivno može da se kaže o ovoj sezoni i Crvenoj zvezdi. Na domaćem parketu Zvezda čak ima negativan učinak. Osam pobeda i devet poraza.

Posle svega, Makabi je zaosta pronašao svoju drugu kuću u glavnom gradu Srbije.


tagovi

KK Makabi Tel AvivEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara