Lorenzo Braun, Luka Dončić i Džejson Tejtum (©Star Sport, MN Press)
Lorenzo Braun, Luka Dončić i Džejson Tejtum (©Star Sport, MN Press)

Malaga domaćin spektakularnog turnira: Španija čeka SAD i Sloveniju pred Mundobasket

Vreme čitanja: 1min | sre. 18.01.23. | 15:14

Odlična uvertira za planetarno takmičenje na kojem Furija brani zlato iz Pekinga

Ovogodišnji Mundobasket mogao bi da bude jedan od najjačih u novijoj istoriji i izvesno je da će okupiti krem svetske košarkaške scene.

Španija će u Indoneziji, Filipinima i Japanu braniti zlato osvojeno 2019. godine u Pekingu, zbog čega Serđo Skariolo planira jake pripreme kako bi se još jedan veliki turnir završio medaljom.

Izabrane vesti

Četvrtak, 20.30: (2,55) Baskonija (14,5) Barselona (1,60)

Kako javlja andaluzijski Opionion de Malaga, Španija će od 11. do 13. avgusta biti domaćin spektakularnog pripremnog turnira na kojem će učestvovati još SAD i Slovenija! Ideja je da turnir bude organizovan u čast jednog veka postojanja tamošnjeg košarkaškog Saveza.

Dok će sastavi Španije i Slovenije biti skoro isti kao na prošlogodišnjem Evrobasketu, ostaje da se vidi koje će superzvezde Stiv Ker izabrati za ofanzivu na zlato. Pre četiri godine u Kini najveće zvezde bili su Donovan Mičel, Kemba Voker, Harison Barns, Džejson Tejtum... Tadašnji selektor Greg Popovič suočio se tada sa otkazima gotovo svih asova, pa se američki tim iz 2019. smatra jednim od slabijih u novijoj istoriji.

Sloveniju čeka dosta zanimljiv program uoči Mundobasketa, pošto će uz turnir u Malagi odigrati i dva pripremna meča protiv Grčke – prvo 2. avgusta u Ljubljani, te dva dana kasnije u Atini.

Mundobasket će se ove godine igrati od 25. avgusta do 10. septembra.


tagovi

košarkaška reprezentacija Španijekošarkaška reprezentacija Slovenijekošarkaška reprezentacija SADMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara