Nikola Jokić (© AFP)
Nikola Jokić (© AFP)

Mari pogađao, Jokić hvatao lopte, a Denver demolirao Finiks

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.04.23. | 05:08

Izvanredna partija Nagetsa na startu polufinala Zapadne konferencije protiv moćnih Finiks Sansa

Ako ste dobro čitali našu najavu za početak serije polufinala Zapada između Denvera i Finiksa, onda znate da smo naveli ključnog čoveka za eventualne uspehe Nagetsa. I ne. nismo mislili na Nikolu Jokića koji će svakako dominirati bez obzira na okolnosti, u prvi plan smo stavili Džamala Marija i on je pokazao zbog čega. Izrešetao je Finiks na prvom meču, poveo tim do impresivne prve pobede 125:107.

Momak koji je pre imao dugu pauzu zbog operacije kolena je strpljivo gradio svoju formu za momenat kada to bude bilo najpotrebnije, a to je naravno plej-of. I sada možemo da istaknemo da je to savršeno uradio.

Izabrane vesti

Na meču gde su sve oči bile uprte u Nikolu Jokića, Mari je preuzeo lidersku palicu, barem kada su poeni u pitanu.

Razmotirao je jako protivnika ubacivši 34 poena, a pritom je dodao pet skokova i devet asistencija za 36 minuta na parketu. A kada Mari igra ovako, Denver bez dileme postaje tim koji poseduje šampionske kvalitete.

Naravno, odmah je tu bio i Nikola Jokić koji je na ovom meču odlučio da dominira na nešto drugačiji način. Zaključao je reket u potpunosti. Ubacio je 24 poena, ali ono što je impresivnije je 19 skokova. Uz to je imao pet asistencija.

Koliko je dominirao u skoku dvoljno govori podatak da je čitav tim Sansa na poluvremenu imao 15 skokova, a sam Nikola Jokić 14.

Vrlo rano je postalo jasno da Finiks nema šta da traži na ovom meču. Tačnije tokom druge deonice su zbrisani sa parketa. Jer posle nešto izjednačenije prve deonice, Denver je napravio izvanrednu seriju kojom je stekao preko 20 poena prednosti i rutinski odradio posao u drugom poluvremenu uprkos činjenici da Finiks ima takve asove poput Kevina Durenta i Devina Bukera. Ni oni nisu mogli protiv tandema Mari-Jokić.

Čak je i glavno oružje Finiksa, fantastični pik-end-rol sa Durentom je zakazao. Tačnije Denver je uspeo da pronađe rešenje i donekle zaustavi ovaj napad da reši meč i više nego ubedljivo.

Da bi Finiks nešto uradio u ovoj seriji moraće mnogo bolje nego u prvom meču.

Što se tiče brojki. Kevin Durent je imao 29 poena i 14 skokova, Devin Buker je dodao 27, a falio je Kris Pol koji je imao samo 11 poena i pet asistencija.

Moramo da napomenemo i Erona Gordona koji je izvanredno pratio Marija i Jokića. On je imao 23 poena i šest skokova.

Čini se da ovaj Denver može na paravi iskorak u odnosu na prethodne sezone. Ipak, ovoj je samo prva utakmica u seriji. Potrebne su još tri pobede za prolazak u finale konferencije.



tagovi

Nikola JokićNBA ligaDenver NagetsKevin Durant

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara