Rudi Gober (Foto: AFP)
Rudi Gober (Foto: AFP)

Minesota suspendovala Gobera zbog napada na saigrača, Lejkersima otvorena vrata plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.04.23. | 21:34

Francuski košarkaš neće putovati u Los Anđeles

Minesota je pobedom nad Nju Orleansom obezbedila osmo mesto na tabeli Zapadne konferencije na kraju ligaškog dela sezone u NBA, što znači da će sa sedmoplasiranim igrati za plasman u plej-of. Tako će se na plej-in turniru sastati sa Los Anđeles Lejkersima, ali bez pomoći trostrukog osvajača nagrade za najboljeg defanzivca godine - Rudija Gobera.

Francuski centar je još u prvom poluvremenu susreta sa Pelikansima fizički nasrnuo na saigrača Kajla Andersona, zbog toga je momentalno poslat u svlačionicu i više se nije vraćao na parket. Predsednik Vulvsa, Tim Koneli, istakao je da će klub interno rešiti situaciju, a na kraju je doneta odluka da se Gober suspenduje, prenosi Andrijan Vojnarovski sa ESPN-a.

Izabrane vesti

Bivši košarkaš Jute, za kojeg je Minesota prošlog leta dala petoricu igrača (Malik Bizli, Patrik Beverli, Leandro Bolmaro, Voker Kesler i Džered Vanderbilt) kao i četiri pika prve runde i jednu zamenu pikova (za draft 2025), tako neće moći da pomogne ekipi u verovatno ključnom susretu ove sezone.

Izabranici Krisa Finča će na startu plej-in turnira igrati sa Lejkersima za direktan plasman u plej-of i sudar sa drugoplasiranim Memfisom u prvoj rundi, a Gober neće moći da pomogne saigračina protiv Entonija Dejvisa, Lebrona Džejmsa i drugova.

Dobra stvar je što će u slučaju poraza Minesota igrati sa boljim iz duela između Nju Orleansa i Oklahome, za poslednje mesto u doigravanju koje vodi na najbolji tim Zapada u konferencijskom četvrtfinalu - Denver Nagetse.

Treba istaći da je na istom susretu Minesota najverovatnije na duže ostala i bez Džejdena Mekdenijelsa, koji je još u prvoj četvrtini, iz revolta, udario pesnicom u zid i pretrpeo povredu šake. On je, prema poslednjim informacijama iz SAD, završio sezonu. S ozbirom da su Gober i Mekdenijels bili članovi startne petorke i ključne defanzivne poluge tima, sva je prilika da će i Timbervulvsi uskoro staviti tačku na takmičarsku godinu 2022/23.

Screenshot - NBA.comScreenshot - NBA.com



tagovi

Rudi GoberMinesota TimbervulvsLos Anđeles Lejkers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara