(©MN Press)
(©MN Press)

Monako pravi dva tima: Jedan za Evroligu, drugi za domaće prvenstvo

Vreme čitanja: 1min | pet. 02.06.23. | 11:30

Zbog najavljenog uvođenja poreza na luksuz

Izuzetna je sezona za Monakom, plasirao se na Fajnal for Evrolige, ali za narednu bi tim mogao da izgleda potpuno drugačije. Odnosno, mogao bi da ima – dva tima.

Francuska liga je najavila uvođenje poreza na luksuz za klubove. Svaki klub koji potroši više od 8.500.000 evra na plate za igrače i trenera, biće dodatno oporezovan. I to žestoko. Za svaki evro koji se plati preko pomenute sume, porez će biti 70 do 80 odsto!

Izabrane vesti

To je ideja koja još nije usvojena, ali sve informacije iz Francuske govore da će biti. I zbog toga Monako ima zanimljivu zamisao: napraviće jedan tim, jeftin, u sklopu „seleri kapa“ za domaće prvenstvo, dok će potpuno drugi, skuplji, sa super zvezdama igrati samo u Evroligi i boriti se da makar ponovi ovogodišnji uspeh.

Tim Monaka koji je ove sezone igrao u elitnom evropskom takmičenju koštao je 10.700.000 evra, što znači da bi po novim pravilima o porezu premašio limit za 2.200.000 evra i na to bi morao da plati globu. A, plan za narednu sezonu govori da Kneževi hoće da podignu klupsku budžet na 12.000.000 evra. 


tagovi

KK MonakoEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara