Majk Džejms (©Starsport)
Majk Džejms (©Starsport)

Monako vratio brejk u Tel Avivu! Džejms dobio prvo poluvreme, Obradovićeva odbrana utakmicu

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.05.23. | 21:58

Makabi u četvrtom meču igra za majstoricu

Monako ume i kao tim, a Majk Džejms ne mora baš sve sam. Iako je i večeras bio ubedljivo najefikasniji igrač Kneževa ceo tim je povukao kada je američki bek stao u drugom poluvremenu i Monako je uspeo da usred Tel Aviva savlada Makabi sa 83:78 čime je vratio prednost domaćeg terena izgubljenu u prvom meču četvrtfinalne serije.

Makabi će dakle u četvrtoj utakmici morati da iskoristi podršku bučne publike u Izraelu ako želi da seriju odvede u majstoricu u Monaku. Ali ekipa Saše Obradovića je večeras pokazala da nije slučajno regularni deo sezone završila kao četvrta u Evropi.

Izabrane vesti

Istina je da ona u najvećoj meri zavisi od Džejmsa, koji je i večeras demonstrirao da je individualno verovatno najpotentniji igrač elitnog takmičenja. Samo u prvom poluvremenu zatrpao je Makabijev koš sa 18 poena i bio najzaslužniji što su gosti imali dvocifrenu prednost pred veliki odmor na koji su otišli sa plus devet.

Međutim, kada je Džejms stao, a u drugom poluvremenu ubacio je samo tri poena, isprsili su se drugi. Ili bolje reći svi drugi. Prvo Džordan Lojd i Eli Okobo, pod obručima su svoje odrađivali Donatas Motiejunas i Donta Hol, ali je Monaku pobeda donela – granitna odbrana u poslednjem kvartalu.

Prethodno je Makabi na krilima Bonzija Kolsona i Lorenza Brauna polako i sigurno krckao zaostatak koristeći nedostatak Džejmsovih poena i u četvrtu deonicu ušao sa aktivnih 57:60. Za više od toga ipak nije imao snage. Tačnije, nije imao rešenje za odbranu Monaka, kluba koji je do Obradovićevog povratka uglavnom važio za strogo atletski, ali i ne preterano raznovrstan tim.

U Tel Avivu je pak umeo kako i bez Džejmsovih poena. Zategao je odbranu i Makabiju dozvolio samo 14 poena za više od devet minuta igre. Jeste ih na kraju bio 21 u četvrtoj četvrtini, ali svi ti iz poslednjeg minuta nisu mnogo doneli, jer gostima nije drhtala ruka sa penala pa prednost nije bila istinski ugrožena.

Džejms je meč završio sa 21 poenom, Lojd je dodao 13, Eli Okobo 12, a Džon Braun 11, dok je na drugoj strani Kolson bio najefikasniji sa 17, Vejd Boldvin je stao na 16, a Braun na 12.

Moraće Makabi mnogo bolje.

EVROLIGA (PLEJ-OF) - TREĆA UTAKMICA

Utorak

Makabi - Monako 78:83

/Kolson 17 - Džejms 23/

Partizan Mozzart Bet - Real Madrid 80:82

/Ledej, Smailagić 15 - Tavares 26/



tagovi

KK Makabi Tel AvivMakabi Tel AvivKK Monako

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara