Komentari na vest

Može li Jokić opet do MVP priznanja? Istorijske brojke i odbrana kao najvažniji adut

G

Goat

pre preko 2 godine

Koliko je ta liga običan cirkus, vidi se po tome, sto umesto da se postavlja pitanje ko će biti šampion, postavlja se, ko ce biti MVP. 🤔 U kojem to sportu pojedinac i njegova statistika budu važniji od cele ekipe, i plasmana te ekipe na kraju?!
Š

Škrabotina

pre preko 2 godine

E pa gledaj batice moj, neće niko da kupi dres Dantea DiVičenza ili Džoa Harisa osim njihove rodbine. Ali ako te siluju u mozak 24/7 sa fokusom samo na Janisa i Durenta, ima da se nakupuješ dreseva, specialnih edicija Najka od $800, itd... Nije cirkus, nego skockan buvljak.
P

Pooppaa

pre preko 2 godine

Pa kako, moraće jer su mu pare bitnije od svega. Amerčki način života, odnosno izgubljene duše, smeće.
G

Gost111

pre preko 2 godine

Nebitna stvar...sve u vezi njega...
E

Enzo

pre preko 2 godine

trenutno bez premca Stef Kari
Š

Škrabotina

pre preko 2 godine

Smešan si. Baci pogled ovde i na PER kategoriju. http://insider.espn.com/nba/hollinger/statistics Da jedan čovek ima PER preko 30 sa sezonu je legendarno. Niko nikad nije probio plafon od 32. Nikola ove sezone ima PER od 35.5... ALO! TRIDESET PET KOMA PET! Znači Jokara trenutno fura najefikasniju sezonu u istoriji lige. Bolji je od Karija u bukvalno svakoj mogućoj kategoriji osim poena i trica, ali to nema nikakve veze jer su i Durant i Janis svetlosnu godinu ispred Karija takodje. Durant je pokazao svetu da je Karijevo mesto na drugoj opciji tokom sezone, a da je još iza Kleja u plejofu. Da da. GSW pobedjuju. Ali da li je to zbog Karija ili odlične ekipe koja je izgradjena oko njega? Jokić igra za ekipu koja bi bez njega lagano bila u dreft lutriji. Po definiciji nagrade je najvredniji u svakom pogledu. E sad, ako ga u foto finišu prestigne Durant ili Janis, moguće je ali Kari? Taj marketinški proizvod nije više u modi.
r

reyales

pre preko 2 godine

pa s obzirom da je kevin durent prvi u mvp race, a kari drugi ne bih se slozio
Š

Škrabotina

pre preko 2 godine

@reyales Vodi Durent, a? Misliš kako je vodio Embiid prošle sezone? Kakvih sve likova ovda nema. Prostudiraj malo kako stvari stoje u realnosti: https://en.wikipedia.org/wiki/Player_efficiency_rating Pogledaj šta znači PER od 35. Inače Jokić ima 26.3 PER za karijeru. #5 svih vremena. Ladno će preskočiti Džordana za koju godinu...ali ok, "vodi Durent".
_

_001151.74bf43669fbb4d27a130794877fbb8c0.0740

pre preko 2 godine

Neeeee
D

Dejan_996

pre preko 2 godine

Pravo da vam rečem bas me briga za njega više
b

bu2

pre preko 2 godine

Dosta parametara ide u korist Jokića i činjenica je, ko gleda mečeve, da igra čak i bolje nego u MVP sezoni. Ali jednostavno ne postoji šansa da opet osvoji ako Curry i Golden State nastave ovako, jer je dignut preveliki "hype" oko Curry i cijela Amerika želi da ga vidi kao MVP-a..
Š

Škrabotina

pre preko 2 godine

I ti živiš u prošlosti. NBA je marketing mašina, ne košarkaška liga. Američka publika njih ne zanima. Šta će Amer... da gleda Euro Ligu? Oni su im džepu. Projekat "NBA World" tiho traje već 20 godina (od Jao Minga). Njih zanimaju NOVE TERITORIJE, ne domaće koje su već osvojene. Ne garantujem ja Nikolinu pobedu. Ali ako će ga iko preskočiti u trci za MVP to su Durant i Janis (koga Ameri vole više od Karija) i čija svaka MVP nagrada (kao i danas Jokićeva, a sura Dončićeva) doprinosi ekspanziji lige. Da ne ulazimo u to što Nikola trenutno gura najbolji PER sezonu i storiji. PER ti je najvažnija statistika u odluci za MVP, koja je postala matematička računica inače, tako da publika i sve te fore odavno više ne pale.
S

Srpska

pre preko 2 godine

Koga briga.
G

Gostls

pre preko 2 godine

Jedino ako Kari igra kriket
C

Chelsea123

pre preko 2 godine

Jedva su mu i prosle godine dali iako je bio ubedljivo najbolji.Posle ovoga sa Morrisa nece mu je dati sa dva zivota.Curry je vec to osvojio.