Sterling Braun (©Starsport)
Sterling Braun (©Starsport)

Nije samo Evroliga problem, ne ide im ni u Nemačkoj: Bamberg razbio Albu u paramparčad

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.01.24. | 17:54

Bajern bez posledica prošao kroz Roštok

Kako se završila prethodna godina za Albu, tako je počela i nova – košmarno. Berlinski klub posrće na svim frontovima, ne zna gde udara. Pobeda nad Barselonom sredinom decembra bila je varka i više govori o pristupu Katalonaca na tom meču. Nije samo Evroliga problem, ne ide Albatrosima ni u Nemačkoj.

Alba je u Evroligi zakucana za dno, vezala je četiri poraza i od početka godine ima tri mršava trijumfa u elitnom klupskom takmičenju. Da sve bude gode u Bundesligi nije u vrhu, trpi i tamo udarce, a danas je na gostovanju u Bambergu pregažena. Broze ju je razbio u paramparčad – 97:77.

Izabrane vesti

Nije mnogo nedostajalo da pukne „stotka“, jer domaćin je u četvrtoj deonici ubacio čak 36 poena! Ništa nisu mogli da odbrane košarkaši Albe, bezmalo se svaki napad završavao poenima igrača Broze Bamberga. Pogađali su sa distance, išli na ulaze, prelako dolazi do koša. Zek Koupland radio je šta je hteo, nisu gosti mogli da ga zaustave i na koncu je imao 24 poena.

Bek Broze Bamberga je uzeo veliki broj šuteva, dosta njih i promašio, ali sve u svemu naneo veliku štetu klubu iz Berlina. Tek nešto manje efikasan bio je Adrijan Nelson, pobedi je doprineo sa 18 poena, a Džastin Nelson je dao 14. Kod Albe je Sterling Braun igrao sam protiv svih, upinjao je iz petnih žila, trudio se da okrene meč u korist evroligaša, međutim, uspeo je samo da poboljša ličnu statistiku. Sa 21 poenom bio prvi strelac tima.

Za razliku od Albe, minhenski Bajern je uhvatio dobar ritam u Bundesligi. Niže pobedu za pobedom i bez posledica prošao je kroz Roštok – 91:85. U sastavu nije bilo srpskog reprezentativca Vladimira Lučića, svi osim plejmejkera Nelsona Videmana, koji je imao skromnu minutažu, upisali su se među strelce, a „prve puške“ bili su Karson Edvards i Devin Buker sa 14 poena. Jedan manje dodao je Silvan Francisko.



tagovi

KK AlbaKK Bajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara