Košarkaši Albe (© AFP)
Košarkaši Albe (© AFP)

Ništa novo u Nemačkoj: Alba srušila Bajern i odbranila titulu šampiona

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.22. | 16:57

Treću godinu u nizu klub iz Berlina je najbolji u Bundesligi

Zvuči pomalo iznenađujuće, ali Alba i dalje nema ko da zaustavi u Bundesligi. Iako mnogi smatraju da je Bajern Mingen najbolji klub Nemačke, činjenice govore drugačije. Treću sezonu u nizu Alba je šampion, a drugi put uzastopno pobeđuju Bajern Minhen u finali i to oba puta identičnim rezultatom u finalnoj seriji 3:1.

Očekivala se velika borba u ovoj seriji koja je počela sa dve ubedljive pobede Albe, ali se onda Bajern razgoropadio u trećem meču koji je ubedljivo rešio u svoju korist. Činilo se da su u psihološkoj prednosti i velikom naletu, ali onda veliko razočarenje.

Izabrane vesti

Alba je rutinski rešila četvrti meč u svoju korist za novu titulu šampiona - čak 11. u istoriji kluba. Najtrofejniji klub u Nemačkoj, kada je košarka u pitanju, je i dalje Bajer Leverkuzen koji je poslednju titulu osvojio još davne 1996.

Bajern je sa druge strane ostao na pet titula državnog šampiona, a poslednja je osvojena 2019. Kada se podvuče crta na ovu sezonu Bavaraca, ostali su bez trofeja pošto je Alba osvojila i Kup.

Što se tiče same utakmice. Sve je bilo jasno posle prvog poluvremena Alba je izgledala dominantno kao gost u Minhenu. Ubacili su čak 52 poena u prvoj deonici što je bilo dovoljno sasvim solidnih 16 poena prednosti. Berlinci su u nastavku samo uvećali prednost, išla je i preko 20 poena, a drame u finišu nije bilo. Na kraju pobeda Albe - 96:81.

Najefikasniji u pobedi bio je Džejlen Smit sa 23 poena. Na drugoj strani Ogustin Rubit je ubacio 15. Nemanja Jaramaz je za 20 minuta imao šest poena. Vladimir Lučić nije bio u sastavu.



tagovi

KK Bajern MinhenKK AlbaAndrea Trinkijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara