Željko Obradović i Ergin Ataman (©Star Sport)
Željko Obradović i Ergin Ataman (©Star Sport)

Obradović: Poraz zbog naših loših odluka; Ataman: Nismo igrali sjajno, ali smo pokazali karakter

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.01.24. | 22:52

"Kapiten Slukas je poslednju deonicu odigrao srcem. Pogodio je važne poene, podelio neke bitne asistencije i zapalio atmosferu. Važna pobeda", kaže turski stručnjak

Posle 22 utakmice u Evroligi, Partizan Mozzart Bet ima po 11 pobeda i poraza. Poslednji je stigao u Atini od Panatinaikosa u meču koji je bio egal 30 minuta, posle čega je Parni valjak potpuno stao u poslednjoj deonici što je sastav Ergina Atamana iskoristio da na kraju stekne dvocifrenu prednost i tako ne samo dobije meč, već i anulira minus iz susreta u Beogradu, što bi moglo da bude važno u slučaju nerešenog odnosa na kraju ligaškog dela.

Željko Obradović nije mnogo dužio posle utakmice, ukratko je sumirao meč, dok su kolege iz Grčke ostale bez ikakvih pitanja za trofejnog stručnjaka.

Izabrane vesti

"Čestitam Panatinaikos na pobedi. Bila je teška utakmica, tvrda, agresivna sa obe strane. Izgubili smo utakmicu zbog faulova i izgubljenih lopti, ali i zbog naših pogrešnih odluka u poslednjoj četvrtini. Želim Panatinaikosu sve najbolje", izjavio je Obradović.

Ergin Ataman je proslavio važan trijumf sa navijačima. PAO je sada na 14-8 i u jako dobroj poziciji da plej-of dočeka uz prednost domaćeg terena! Ovo je bila četvrta pobeda u nizu za Zelene koji sada imaju po pobedu zaostatka za Barselonom i Virtusom koji su na deobi druge pozicije. Real je i dalje miran na vrhu sa 19 recki, uprkos teškom šamaru od Monaka.

"Jako je važno pobediti neke utakmice, pogotovo ovakve. Nismo imali dobru pripremu za utakmicu ove sedmice. Posle Monaka osam dana smo bili bez jake utakmice, a imali smo i probleme sa povredama, bolesnim igračima. Izgubili smo fokus nakratko... Videlo se to u prvom poluvremenu večeras. Imali smo priliku da se odlepimo mnogo ranije, ali svaki put bismo uradili nešto što bi vratilo Partizan u igru. Tri četvrtine utakmica je bila tvrdi. Znali smo da igraju agresivno, znamo koliko je Partizan dobar tim. Ipak, u poslednjoj deonici smo podigli nivo, pre svega agresivnosti i borbe, počeli smo više da napadamo iz pika", rekao je Ataman i dodao:

"Možda nismo igrali sjajnu košarku, ali ponovo smo pokazali karakter. Pogotovo kapiten Slukas koji je poslednju deonicu stavio svoje srce na teren. Pogodio je važne poene, podelio neke bitne asistencije i zapalio atmosferu. Važna pobeda".

Pored bitnih pobeda u poslednja četiri kola, PAO je uspeo da nadoknadi razliku u duelima sa rivalima od kojih je poražen u prvom delu sezone. Da li se o tome posebno priča u svlačionici?

"Naravno da pričamo pre utakmica, posebno pred utakmice koje smo izgubili u prvom delu sezone. Te mečeve je važno da dobijemo. Ova utakmica je bila takva, kao i sledeća protiv Makabija".

Crno-beli već u ponedeljak dočekuju Megu u Beogradskoj areni od 19 časova, a zatim je gost iste dvorane Žalgiris, u petak od 20.30.



tagovi

Željko ObradovićErgin AtamanKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaKK Panatinaikos

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara