Lesor sa loptom (© Star sport)
Lesor sa loptom (© Star sport)

Lesor zakucavanjem srušio Partizan i prokrčio put Panatinaikosu do pobede

Vreme čitanja: 4min | pet. 19.01.24. | 22:18

Pune tri četvrtine se ekipa Željka Obradovića se držala u igri u prepunoj OAKA dvorani, ali na kraju je Panatinaikos u četvrtoj četvrtini uspeo da dođe do velike pobede rezultatom 84:71

Mogla je ovo da bude najveća pobeda Partizan Mozzart Beta u Evroligi. Ekipa Željka Obradovića je stigla u Atinu bez Kevina Pantera na noge Panatinaikosu koji igra u izvanrednoj formi. Pune tri deonice su crno-beli igrali fantastično. Očigledno je meč bio izvanredno pripremljen, ali na kraju jedno brutalno zakucavanje Matijasa Lesora je slomilo moral kluba iz Humske. Bilo je to sa zvukom sirene na kraju treće deonice kada je prošlosezonski centar Partizana uneo u koš Koprivicu i Trifunovića što je razbudilo kompletnu OAKA Arenu. Panatinaikos je posle tog poteza Francuza napravio veliku seriju i rešio meč 22. kola u svoju korist rezultatom 84:71.

Da stvar bude teža po Partizan, Lesor je bio u potpunosti zaustavljen na većem delu meča. Pre spektakularnog zakucavanja na kraju treće deonice imao je samo dva poena, ali na kraju pamtiće se samo pobeda Panatinaikosa i propuštena solidna šansa da se uđe u seriju pobeda u Evroligi što je svakako potrebno da bi se ispunili ciljevi,a osnovni je plasman u plej-of. Partizan je sada ponovo polovičan sa 11 pobeda i 11 poraza. Sledi pakleno težak posao, naredne nedelje Partizan dočekuje Žalgiris u meču koji mora da se pobedi.

Izabrane vesti

Što se tiče individualnih učinaka. Za svaku pohvalu je bilo izdanje Pi Džej Doužera koji je ubacio 16 poena. Imao je sedam skokova, osam asistencija i šest ukradenih lopti za indeks 29. Dvocifreni su još bili Džejms Naneli sa 13, kao i Alen Smailagić. Falili su poeni Ognjena Jaramaza, Mateuša Ponitke i Frenka Kaminskog. Sva trojica su ostali na nuli. Ponitka je promašio čak četiri zicera, dok je Kaminski ponovo bio skoro ceo meč bio na klupi. Igrao je svega jedan minut i 18 sekundi. Takođe, Zek Ledej je ostao na samo četiri poena.

Kod Panatinaikosa, sjajan je bio Kendrik Nan sa 21 poenom. Dino Mitoglu je dodao 16, a na kraju Matijas Lesor je imao 14. Većinu je dao u četvrtoj četvrtini.

Timovi koji imaju ogroman talenat u napadu su započeli meč žestokom odbranom. Posebno u duelu Kaboklo-Lesor gde je sve pucalo od kontakta. Čini se da je to na samom startu više odgovaralo Partizanu, pre svega Doužeru koji je bio izvanredan sa dve pogođene trojke i tri ukradene lopte. Bio je najzaslužniji za prednost 12:7, ali izgubljene lopte su bile ključne. Čak šest ih je imao Partizan u prvih 10 minuta što je domaćin iskoristio da dođe do prednosti koja je išla i do plus devet u tom periodu.

Izgledalo je da Partizan gubi konce igre u prvom poluvremenu kada su se nizale greške Frenka Kaminskog i Danila Anđušića, ali jaka odbrana je ponovo bila za pohvalu. Trifunović, Doužer, Smailagič, Ledej i Naneli su zbili redove i ponovo vratili meč u egal do kraja poluvremena kada je na semaforu stajalo 42:40.

Velika serija od 11:2 se produžila i na drugo poluvreme, ali koliko god se Partizan borio, činilo se da Panatinaikos ima više oružja u napadu. U Partizanu je sve zavisilo od Doužera koji je igrao doktorski. Radio je apsolutno sve na terenu. Pogađao lude trojke, pronalazio saigrače,a posebno se istakla asitencija za Koprivicu koji je imao brutalno zakucavanje u trećem kvartalu.

Međutim još žešće mu se revanširao Matijas Lesor i to sa zvukom sirene na kraju trećeg kvartala za izjednačenje - 58:58. Ispostavilo se da je to zakucavanje u potpunosti izbilo vazduh iz pluća crno-belih.

Odjednom je sva oštrina igre Partizana nestala. Panatinaikos je na startu četvrte deonice napravio seriju gde je ključnu trojku pogodio Kostas Slukas za devet poena prednosti (71:62). Ovoga puta senzacionalnog preokreta nije bilo, ali ne možemo da kažemo da Partizan nije pokušao, ali greške i promašaji Kabokla su bili upečatljivi pa ni svi pokušaji Doužera nisu pomogli. Baš u četvrtoj četvrtini se videlo koliko je Kevin Panter falio na ovoj utakmici.

Panatinaikos - Partizan Mozzart Bet 84:71

/18:16, 24:24, 16:18, 26:13/

Panatinaikos: Kalaicakis, Moraitis, Slukas 10, Samonturov, Papapetru, Grant 4, Nan 21, Lesor 14, Adetokunbo 6, Grigonis 10, Ernangomez 3, Mitoglu 16

Partizan Mozzart Bet: Smit 6, Ledej 4, Koprivica 6, Smailagić 11. Jaramaz, Naneli 13, Trifunović 2, Anđušić 5, Doužer 16, Ponitka, Kaminski, Kaboklo 8.

EVROLIGA - 22. KOLO

Četvrtak

Anadolu Efes - Barselona 98:74

/Bobua 21 - Ernangomez 18/

Crvena zvezda - Baskonija 90:91

/Jago 26 - Hauard 32/

Alba - Bajern 65:82

/Spanjolo 15 - Branković 14/

Olimpijakos - Makabi 89:72

/Milutinov 20 - Boldvin 18/

Virtus Bolonja - Asvel 73:63

/Heket 19 - Fal 17/

Petak

Žalgiris - Fenerbahče 98:75

/Evans 21 - Vilbekin 22/

Monako - Real Madrid 98:74

/Lojd 19 - Musa 12/

Panatinaikos - Partizan Mozzart Bet 84:71

/Nan 21 - Doužer 16/

Valensija - Milano 84:72

/Džons 15 - Nejpir 20/



tagovi

KK PartizanKK Panatinaikos

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara