Saša Obradović (©MN Press)
Saša Obradović (©MN Press)

Obradović pred novu sezonu: Životna prilika za sve nas, lestvica postavljena jako visoko

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.08.22. | 04:17

Srpski trener o planovima i željama u Monaku...

Tradicionalni otvoreni trening po startu priprema za novu sezonu dao je novinarima uvid u planove, želje i ideje Monaka koji posle četvrtfinala Evrolige i finala domaćeg prvenstva želi da ode korak dalje...

Pre svega, klub je otkrio da se uveliko radi na proširenju kapaciteta dvorane na 5.000 sedišta kako bi se ispunili minimalni zahtevi Evrolige i sve bi trebalo da bude gotovo do kraja septembra.

Izabrane vesti

Što se tiče ciljeva za novu sezonu, Saša Obradović nema dilemu da je ekipa znatno jača nego lani i da su zato očekivanja logično – veća.

“Ove godine imamo sjajan tim i sa takvom ekipom ukazuje se velika šansa svima nama. Možda čak i životna prilika za sve nas. Lestvicu smo postavili jako visoko. Ono što mogu da garantujem jeste da će ova grupa igrača uvek pružati maksimum“, poručio je Obradović.

Monako još nije odredio ime novog kapitena, ali se veruje da će to biti Jakuba Utara.

“Istina, još nismo odredili ime novog kapitena. Sve će biti rešeno u narednim danima tokom trening kampa u Bormiju. Želimo da napravimo pravi izbor“.

Četvrtak, 20.00: (1,55) Srbija (14,5) Grčka (2,70)

Dok Utara ne krije da bi mu bila velika čast da bude izabran za kapitena, novijalija Džordan Lojd ističe da je cilj otići do Fajnal fora Evrolige i uzeti titulu u domaćem šampionatu.

“Zaista imamo odličan tim i zato moramo da pucamo visoko i ispunimo očekivanja, a to je da pobeđujemo. Igrali smo četvrtfinale Evrolige, želimo to da ponovimo i uzmemo titulu u Francuskoj. Cilj je da napravimo iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Fajnal for je naša ambicija, ali je za to potrebno mnogo rada, da žrtvujemo mnogo toga na parketu i radimo prave stvari“, priča Lojd i dodaje:

“Na papiru imamo sve što je potrebno da nanesemo štetu protivnicima. Najvažnije je da imamo koheziju u timu i potreban nivo samopouzdanja. Što se mene tiče, daću sve od sebe. Hvala svima koji su verovali u mene i doveli me u Monako“.

Monako na otvaranju Evrolige ide na noge Virtusu u Bolonji. Utakmica je zakazana za 7. oktobar od 20.30.


tagovi

Saša ObradovićEvroligaKK MonakoDžordan Lojd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara