Željko Obradović (©Starsport)
Željko Obradović (©Starsport)

Obradović: Tim shvatio neke stvari, Panter pokazao karakter, hoćete da kažete da volite Koprivicu više od mene?

Vreme čitanja: 4min | čet. 27.10.22. | 23:47

Trener crno-belih posle pobede nad Žalgirisom izneo utiske na konferenciji za medije

Košarkaši Partizan Mozzart Beta slavili su u petom kolu Evrolige protiv Žalgirisa 87:76. Izabranici Željka Obradovića su pred rasprodatim tribinama Beogradske arene došli do druge pobede u elitnom takmičenju.

Trofejni stručnjak je podelio utiske posle bitnog trijumfa na konferenciji za medije i istakao da je zadovoljan trijumfom.

Izabrane vesti

"Bilo je jasno da Žalgiris igra veoma čvrsto. Uvek se trude da ostanu u igri, tako je bilo i na prethodne dve utakmice koje su igrali kod kuće protiv Bolonje i Barselone. Igraju fizički, uvek se trude da čitaju i stave loptu u ruke igrača koji ima prednost, pogotovu na niskom postu. Imali smo problema sa tim. Odbranu uvek menjaju, ali u jednom trenuku smo počeli da igramo loše, sporo, nismo delili loptu. Momentum se promenio, zaigrali smo brže, poveli 11 razlike. Ako vratimo film kako smo izgubil od Baskonije i Milana, tako smo večeras pobedili. Tim je neke stvari shvatio, odreagovao i zahvaljujući tome smo dobili utakmicu. Čestitke mom timu na važnoj pobedi", rekao je Obradović.

Posebno ga raduje reakcija koju su njegovi igrači pokazali nakon tesnih poraza od Baskonije i Milana.

"Oni su ozbiljan tim. Zadovoljan sam da smo im parirali u skoku. Oni su dosad bili vodeću u Evroligi prema skokovima u napadu. Znači da smo nešto uspeli da uradimo što smo pripremali. Košarkaška utakmica je stvar koncentracije, želje i volje i odatle sve počinje. Ako si koncentrisan, onda može sve. Kad nisi završava se tako da protivnički tim daje lak koš ili ti ako njima nedostaje koncentracije. Dobra utakmice, zadovoljan sam reakcijom. Igrali su u svlačionici rekli kako smo odigrali zadnji minut da je to način na koji treba da igramo".

Ističe da je Evroliga prilično izjednačena.

"Dobili smo u prošlom kolu Bolonju, koja je dobila Real u Madridu. O čemu da pričamo. Svako svakog može da dobije, timovi se dižu i padaju. Mnogo je faktora, forma, putovanja, umor... Ja vodim tim da dobijem utakmicu, ali vodeći računa i o minutaži kada je moguće. Olimpijakos dobio tri utakmice na strani, večeras je izgubio od Monaka. Je l to iznenađenje? Ne verujem da nešto u Evroligi može da se nazove velikim iznenađenjem. Timovi igraju i domaća prvenstva, velika je potrošnja. Da vidimo dokle mi možemo".

Novinari su ga upitali zašto je "jedan igrač" odigrao 45 sekundi, a Obradović je rekao da je u pitanju Balša Koprivica i nastavio.

"Šta je problem? To je moje dete. Hoćete da mi kažete da neko od vas više voli Balšu Koprivicu od mene? Provodim sa njima ovde ne znam ni ja koliko sati... Dan i noć provodim sa njima, pokušavam da ih podignem. Je l moj ili njegov problem što je igrao 45 sekundi? Sutra ću da im pokažem video i sve greške koje su imali. Rekao sam im svima sto puta, ne pravim ja izmenu, sami sebe menjaju. Balša je sin mog igrača, divno dete. Voleo bih da vodim idealnu utakmicu da svi igraju po 17-18 minuta. Da li je to moguće? Vodila se diskusija zašto neki igrač nije igrao 40 minuta na nekoj utakmici, a sad je problem da l je neko igrao ovoliko. Od 24 časa, 18 se bavim ovim što radim. Večeras je igrao 45 sekundi, možda će sledeću on da igra 38 minuta, daj Bože".

Prokomentarisao je i sjajnu partiju Kevina Pantera koji je odlično odreagovao nakon slabog izdanja u Baru početkom sedmice.

"Zato što je čovek odigrao utakmicu kako je odigrao pre tri dana u Baru. Šutirao je 0-10 i to je bio smak sveta valjda, je l tako? Rekao sam da je njegov šut bio najmanji problem, jer su svi šutevi bili rezonski. Problem imam sa nerezonskim, a bilo ih je u Baru koliko hoćete. To neću da dozvolim nikome. Zato što radim krvnički da objasnim koji je način da se igre. Nikada nisam izmenio igrača ako šutira iz dobre pozicije. On je pokazao još jednom karakter, da ga to nije dotaklo, da zna koji kvalitet ima".

Madar i Egzum su imali zbirno tri asistencije, kako će ekipa da nadomesti nedostatak kreacije iz spoljne linije?

"Nisam ni obratio pažnju na to... Imali smo 14 asistencija na 87 poena. Sada može da se otvori diskusija da li bih voleo da svaku utakmicu završimo sa 14 asistencija. Svi bi najviše voleli da kažu kako igraju dobru odbranu, trče kontru i dajemo lake poene. Ali, utakmica ide malo drugačije, pošto se i protivnik priprema za nas, kao i mi za njih. Zbog čega nismo imali asistencije? Pričao sam već, veliku većinu utakmica su protivnici igrali odbranu sa preuzimanjem. Tada je teško da se napravi dobra pozicija za asistenciju, mora da se napravi trougao. To se kažnjava, kao što smo mi kaznili na kraju zakucavanjem Lesora. Tada smo počeli da se odvajamo. Postoji i drugi deo priče, kada igraš dobro u odbrani i onda iz tranzicije napraviš razliku. Odnos asistencija i izgubljenih lopti treba da bude 3-1 u korist dodavanja. Tada se kaže da je igrač bio dobar. Egzum je radio neke druge stvari, mi smo počeli utakmicu fantastično zahvaljujući Madaru. Igrao je presing na protivničkom plejmejkeru, uneo energiju, uz Lesora koji to uvek radi. To je bilo kapitalno za nas. Ne mogu ovde da imam Majkla Džordana, niti je to moguće. Svi bismo voleli, naravno. Treba dati podršku igračima koji rastu, pogotovo Madaru koji je mlad i uči, raste“.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko ObradovićBalša KoprivicaKevin Panter

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara