Ognjen Dobrić (©Starsport)
Ognjen Dobrić (©Starsport)

Ognjen Dobrić od leta u Virtusu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.23. | 15:35

Javljaju i Eurohoops i Sportando...

Klubovi će reći: podmetanja radi remećenja mira u svlačionici pred najvažnije bitke. Često i bude tako. Međutim, ugledni mediji se od drugih i razlikuju po tome što se trude ne budu deo kombinacija, već da se ističu pouzdanim informacijama. U svetu košarke, godinama su već takvi Eurohoops i Sportando, a danas i jedni i drugi tvrde: Ognjen Dobrić će od sledeće sezone nositi dres Virtusa.

Vest je doduše još pre četiri dana prvi objavio izraelski One.co.il, ali ona nije toliko odjeknula, jer se čekalo da stigne potvrda i sa drugih mesta. Sada je stigla sa dva pomenuta portala. Ne ostavljaju ni najmanje dileme: sve je dogovoreno i Dobrić ide u Bolonju.

Izabrane vesti

O detaljima pak – ni reči. Mada je opšte poznato da 28-godišnjem Dobriću na leto ističe ugovor sa Crvenom zvezdom čiji je deo već duže od deceniju, mada se isprva kalio u FMP-u.

Od 2016. je već standardan u crveno-belom timu, redovan učesnik Evrolige u kojoj je odigrao 153 utakmice. Ove sezone je u elitnom takmičenju ubacio 9,9 poena, a podsetnik koliko ume da bude neugodan dobili smo baš u sinoćnjoj pobedi nad Partizan Mozzart Betom kada je ubacio 14 poena.

Sa Zvezdom je šest puta bio prvak Srbije, četiri puta najbolji u Jadranskoj ligi, uzeo je i četiri pehara u kupu Radivoja Koraća. Bio je MVP finala Superlige 2017. i 2021. godine, pa MVP finala ABA lige 2022, najkorisniji igrač Kupa 2023... Umeo je dakle da se raspuca kada je bilo najpotrebnije. I jeste svoje i te kako vratio crveno-belom klubu.



tagovi

Ognjen DobrićVirtus

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara