©AFP
©AFP

Olimpijakos i Panatinaikos u finalu kupa: Petrušev doveo crveno-bele na korak od trofeja

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.02.24. | 00:41

Najveći grčki klubovi očekivano u borbi za pehar

Olimpijakos i Panatinaikos su obezbedili mesta u finalu Kupa Grčke, te će se sutra od 17 časova boriti za prvi trofej u 2024. godini.

Panatinaikos je u polufinalu bio bolji od Arisa (76:65), dok je tim iz Pireja na istom stepeniku eliminisao Promiteas (91:77).

Izabrane vesti

Crveno-beli su otpor rivala slomili sredinom treće deonice kada su se odvojili na dvocifrenu prednost i potom rutinski održavali osetni plus. Posebno raspoložen u redovima Olimpijakosa bio je Filip Petrušev koji je sa 15 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu. Sa druge strane, Kauan i Rejnolds su sa 20 i 19 poena predvodili Promiteas, ali su bez podrške saigrača mogli samo da produže neizvesnost.

Kada je u pitanju duel Panatinaikosa i Arisa, evroligaš je put do finala trasirao već u drugoj deonici u kojoj se odvojio na plus 16 posle čega je održavao razliku uz blage ocilacije. Najefikasniji u redovima pobednika bio je Nan sa 20 poena, dok je na drugoj strani jedan više postigao Toliopulos.

Sutrašnji susret velikih rivala biće drugi u 2024. godini, a peti u aktuelnoj sezoni. U januaru je Panatinaikos slavio 85:80, dok je ukupni skor ove sezone 2:2.


tagovi

KK OlimpijakosKK Panatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara